發新話題

此文己被作者删除

此文己被作者删除

作者已删除,請諒

尊重人格, 請勿抄習

兵兇戰危, 到處都是戰場, 隨處到是炸彈及疑人, 想保命都不易, 仲要保鑣, 那真要好好訓練後才好去!
其實除了保鑣, 會唔會請醫護人員?

細路仲細冇咩見識但係好人好姐洗乜請保鏢仲要去伊拉克
好似危險咗D,不過人為財死;睇下有幾多先。計我話

幾年前(剛完戰)睇報紙,有個港人(前警察)到伊拉克做保儦,他說次次出坐街最少帶20個彈匣,加上種種襲擊次次不同,就算小孩也分分鐘可能是相良宗介 ,

引用:
原帖由 mouselkm 於 10-7-2007 19:28 發表
幾年前睇報紙傳,有個港人(前警察)到伊拉克做保儦,他說次次出坐街最少帶20個彈匣
三十一個, 總共六百發, 點打呀? 走為上著噃

如果你想問帶咁多點解,我想有必要因對手可能有RPK等玩具,而且戰鬥到維和部隊來也末必完結,你想打打下無彈GAMEOVER ,定重D辛苦D

引用:
原帖由 mouselkm 於 10-7-2007 19:41 發表
如果你想問帶咁多點解,我想有必要因對手可能有RPK等玩具,而且戰鬥到維和部隊來也末必完結,你想打打下無彈GAMEOVER ,定重D辛苦D
我估係佢未必有時間換夾, 因為武裝份子通常用伏擊及炸彈.

回覆 #7 tango10 的帖子

雖然伏擊和炸彈是前菜,但一隊車隊總不會全被炸彈直接KO,如果真的是攻擊,一定有開火機會,最少能做多個火網走人

我諗我頂盡都只會帶300(5.56), 或150(7.62 x39)或 120(7.62 x 51), 把省下來的重量用來帶上手榴彈, 烟霧彈....
你又會選那支槍在伊拉克摯行保安任務呢?

有セ入職要求,如學歴,背景等

回覆 #9 tango10 的帖子

個人認為 5.56和7.62X51 等NATO子彈在當地補給困難,就算有彈藥質量也很差,公差大,用在歐美槍上很易出事SR 47也是因此實驗失敗,SO 我會帶AK 74U (5.45X 39) OR 47 因這在中東地區補給修理易,可靠耐用

我唔帶槍,帶可蘭經同美金!

引用:
原帖由 hk53 於 10-7-2007 20:08 發表
有セ入職要求,如學歴,背景等
你有興趣? 佢話歡迎各界人事, 即係你係WARGAME界都得, 可能好歡迎你添

我反宜想知有幾錢人工?

引用:
原帖由 tango10 於 10-7-2007 20:07 發表
我諗我頂盡都只會帶300(5.56), 或150(7.62 x39)或 120(7.62 x 51), 把省下來的重量用來帶上手榴彈, 烟霧彈....
你又會選那支槍在伊拉克摯行保安任務呢?
I will take a E German AKMS, and carry around 600-700 rounds of ammo.
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

發新話題