發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 yurihk 於 25-6-2011 09:42 AM 發表
而家我支416無插匣拉blow無問題
插o在匣就實o在小小
打單發無問題,打連發時快時慢,以唔順為多,有時個匣卡住個blow漏氣...
請問師兄有咩睇法?
你果枝係買KIT返黎改定成槍先?

買Kit返黎改的
thx

引用:
原帖由 yurihk 於 25-6-2011 11:58 AM 發表
買Kit返黎改的
thx
留意有冇裝錯野。

我發覺.....換左ob kit
打完一輪
隻匣個彈嘴磨損左

引用:
原帖由 seamoncheng 於 25-6-2011 02:23 PM 發表
我發覺.....換左ob kit
打完一輪
隻匣個彈嘴磨損左
實有d既啦

掙扎中...如果換咗呢套kit之後支鎗都係勁快拉柴既話就費鬼事...

引用:
原帖由 b9296 於 25-6-2011 14:55 發表
掙扎中...如果換咗呢套kit之後支鎗都係勁快拉柴既話就費鬼事...
好老實講....d QC真係有待改進

回覆 382# 的帖子

但又要換個角度睇:當品質唔可以話改就改時而QC又卡得太嚴既話就真係咩貨都唔使出(先旨聲明絕對無影射VFC既成分   )- 所以唔可以剩怪QC(等於爛劇唔好剩係怪編劇一樣)...

引用:
原帖由 b9296 於 25-6-2011 16:03 發表
但又要換個角度睇:當品質唔可以話改就改時而QC又卡得太嚴既話就真係咩貨都唔使出(先旨聲明絕對無影射VFC既成分   )- 所以唔可以剩怪QC(等於爛劇唔好剩係怪編劇一樣)...
對我個人黎講
VFC係 "Design唔好, QC幾得都冇用"

==============================================================

個人立場
WE M4 OB你都係等下先, 唔知會唔會有咩大改進, 但總好過明知批貨麻麻地都沖個頭埋去
呢個係一個已經沖左個頭埋去既人比你既意見

我自己唔覺有咩問題,亦唔覺銅膽需維修次數會少d
gbb係極需要保養!
一般新手都會話gbb難搞唔好玩,
係因為佢地未識各零件既用途同位置,
同埋gbb枝枝要執既地方都唔同,極需要有關知識去check
磨合好後,可以打得好順!

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 19:06 發表
我自己唔覺有咩問題,亦唔覺銅膽需維修次數會少d
gbb係極需要保養!
一般新手都會話gbb難搞唔好玩,
係因為佢地未識各零件既用途同位置,
同埋gbb枝枝要執既地方都唔同,極需要有關知識去check
磨合好後,可以打得 ...
師兄執左咁多支ob m4
一定有唔少心得既
不如開番個post教下大家有咩要執丫
呢個post咁多頁好難搵得哂師兄你講過d咩野

引用:
原帖由 seamoncheng 於 25-6-2011 19:42 發表

師兄執左咁多支ob m4
一定有唔少心得既
不如開番個post教下大家有咩要執丫
呢個post咁多頁好難搵得哂師兄你講過d咩野
Ryan師兄係好幫手,真係要多謝!!
同, 上面有只看該作者

引用:
原帖由 bbc100 於 25-6-2011 20:27 發表

同, 上面有只看該作者
都有10頁

引用:
原帖由 seamoncheng 於 25-6-2011 20:53 發表

都有10頁
對唔住。
我輸鳥。

引用:
原帖由 bbc100 於 25-6-2011 08:27 PM 發表

同, 上面有只看該作者
客氣客氣!

發新話題