發新話題

[CANON發功!?] 堅係出50D呀!! Canon你真型!! (第二頁尾及第三頁更新)

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-9-2008 13:17 發表

單買雜誌話6k左右
差唔多啦....
即係跌價都起碼5千幾....

引用:
原帖由 101653 於 4-9-2008 13:38 發表

差唔多啦....
即係跌價都起碼5千幾....
你地唔係信香港果d雜誌既低X能冇X料到個作者上網見到就抄唔知係咩既煲水的所謂"新聞","預計"呀嘛!?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-9-2008 18:05 發表

你地唔係信香港果d雜誌既低X能冇X料到個作者上網見到就抄唔知係咩既煲水的所謂"新聞","預計"呀嘛!?
從來唔睇果d野...

http://cweb.canon.jp/ef/lineup/e ... f35-56is/index.html

日本官網 89000yan兌番係6,537.27338hkd

原來日本官網係o係度借香港d雜誌煲價放假料,真相大白

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-9-2008 19:26 發表
http://cweb.canon.jp/ef/lineup/e ... f35-56is/index.html

日本官網 89000yan兌番係6,537.27338hkd

原來日本官網係o係度借香港d雜誌煲價放假料,真相大白
有病...A16加小小白冇is算啦!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-9-2008 19:36 發表

有病...A16加小小白冇is算啦!
呢個價不如補少少用24-105mm f/4L IS USM無咁wide無咁tele,再唔係用番平d的的28-135mm f/3.5-5.6 IS USM平2k幾
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-9-2008 20:13 發表

呢個價不如補少少用24-105mm f/4L IS USM無咁wide無咁tele,再唔係用番平d的的28-135mm f/3.5-5.6 IS USM平2k幾
....買18-200就係想要望遠嘛

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-9-2008 20:49 發表

....買18-200就係想要望遠嘛
以一支kit o黎講呢,同埋大變焦成到咁的,不如加少少入24-105/平少少入28-135

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-9-2008 21:08 發表

以一支kit o黎講呢,同埋大變焦成到咁的,不如加少少入24-105/平少少入28-135
如果要咁勉強塞支kit...咁我寧願買支龍龍18-270啦..

24-105呢個range用係aps-c機度一d都唔好用,要wide冇wide,要tele冇tele...f/4又唔算大...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 5-9-2008 21:20 發表
24-105呢個range用係aps-c機度一d都唔好用,要wide冇wide,要tele冇tele...f/4又唔算大...
知我者~

發新話題