發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 00:04 發表

咁佢又真係post過既...

http:// ...
唔好放番出黎喇 ...........
角度與對焦有好大問題..........

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 00:04 發表

咁佢又真係post過既...

http:// ...
記得,冇記錯,佢仲係樓下影,
有兩三張出街行山旅行玩時影果d就夠.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 101653 於 13-8-2008 00:06 發表

唔好放番出黎喇 ...........
角度與對焦有好大問題..........
唔好怕啦,post過的大把人差過你,
焦都未對好,人地都敢出,唔睇相點知有那邊唔好呀!

數字人,唔好咁火先 kuma

攝影師有兩種,一種係影左d相比人睇,另一種係拎住部機比人睇
大家只係唔想你成為後者姐 kuma

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:13 發表

我而家成日係街俾人當係後者...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:13 發表

火是他風格的一種,我喜歡有火的人,因為我火唔起/唔敢火!!

引用:
原帖由 101653 於 12-8-2008 18:38 發表
9唔搭8....
問下如果上DSLR既話有咩要注意....點配答好....
得一個用心答緊我....
我唔係要求一定要答我....你地有權唔出聲....

之但係夜精靈師兄....我唔想入APSC入CANON既原因主要係因為佢比其他機冇咁wide. ...
你又要問,你自己plan好左要乜的,問我地又係多x餘,

又要話你老豆迫你用canon ff好唔自願,

同你講用咩器材唔係最重要,只係想你知,影相的方法重要過你d器材

你嫌我地答唔到你的問題可以過主,我地答唔到你
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-8-2008 00:17 發表

你又要問,你自己plan好左要乜的,問我地又係多x餘,

又要話你老豆迫你用canon ff好唔自願,

同你講用咩器材唔係最重要,只係想你知,影相的方法重要過你d器材

你嫌我地答唔到你的問題可以過主,我地答唔到你
大大唔好咁惡啦!!

其實呢.....而家你似乎跟本冇資格同你老豆講要咩機咩鏡...
反而你同佢去到相機鋪先話要邊部仲好

而家你只可以plan下如果買咩廠既機, ff定apcs
應該買邊幾枝鏡

1.C / FF
2.C / APCS
3.N / FF
4.N / APCS
5.S / FF
6.S / APCS
(其他廠似乎唔洗諗...)

我強烈建議你先買枝standard zoom既黎練
FF就24起,去到85或104都好,多少要有點tele
APCS就16-18起,去到70-85

我認為, 買邊間廠都好,可以入枝正廠24-70 2.8做資金換其他鏡

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:36 發表
其實呢.....而家你似乎跟本冇資格同你老豆講要咩機咩鏡...
反而你同佢去到相機鋪先話要邊部仲好

而家你只可以plan下如果買咩廠既機, ff定apcs
應該買邊幾枝鏡

1.C / FF
2.C / APCS
3.N / FF
4.N / APCS
...
做資金... 呢招高呀!
不過買24-70 2.8....咩廠都買呢支岩ga la!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 00:41 發表

做資金... 呢招高呀!
不過買24-70 2.8....咩廠都買呢支岩ga la!
加多枝70-200 2.8...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 00:16 發表

我而家成日係街俾人當係後者...
你枝小小白太閃了

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:46 發表

你枝小小白太閃了
我邊有小小白....

我今日俾兩個用5D影婚沙相既影相佬啤...係石澳...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:44 發表

加多枝70-200 2.8...
加埋14-24/16-35... 起碼玩十年!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 00:49 發表

我邊有小小白....

我今日俾兩個用5D影婚沙相既影相佬啤...係石澳...
咦?你唔係有枝70-200 f4咩?

原來係5D既問題...嘛,反正我對CANON機完全冇FEEL

發新話題