發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 14-8-2008 20:02 發表

Nikon獨有既D-Lighting
CANON 獨有的 HIGH TONE PRIORITY

d-lighting係新仔先會開架咋下話
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 15-8-2008 20:58 發表

High tone priority好似...40D先有? 定係1仔果d都有? (好似要iso 200...)

引用:
原帖由 Elf 於 15-8-2008 20:58 發表

咁又係呀..我呢d新仔淨係識得開機開D-light同按失打

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-8-2008 21:25 發表

High tone priority好似...40D先有? 定係1仔果d都有? (好似要iso 200...)
用d forum 補充下

http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=519102

另外,450d都有
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 16-8-2008 00:00 發表

用d forum 補充下

http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=519102

另外,450d都有
嘩....紫色的測試...

Have you ever tried D3?

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 23-8-2008 23:34 發表
Have you ever tried D3?
YES I DID~

回復 322# 的帖子

D3實在係好吸引
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 24-8-2008 01:34 發表
D3實在係好吸引
不過Nikon d 鏡既價位分得太開...

Canon都話有小三元,你都可以混下(17-40溝下小白呀,小小白溝下24-70呀之類)

Nikon...你一攻頂就要過一皮一支,三支...都唔係一般人玩既!
wide唔係14-24就 17-35,後者都唔平,之後就冇恆定...
中間....一支,28-70停左,得24-70...
24-120又唔係恆定...
tele...都有既...小黑三同五囉....
你想混又唔知混咩鏡wor...副廠囉?

如果真係搵食機...咁玩D3就好囉~

發新話題