16 12
發新話題

合體...合體....合體.....合體.........合體.......合體......2

合體...合體....合體.....合體.........合體.......合體......2

睇完learngod86 哥哥個TOPIC,眼見而家D玩具...好多都咁不知所謂...回想兒時..呢隻野最少都25年以上,係唔靚,但都唔會有夾硬黎既感覺!!!!

15機合體!!

睇晒15機

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yp91dtKeuVQ&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yp91dtKeuVQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

基本上係得腳底果兩架係real steel...
鵰。豹。狸。獅。狒

咁多種,都係金剛戰神(百獸王)、宇宙大帝、六神合體、天威勇士哩幾隻係靚仔嘅。

題外話...
戰隊我一向唔多好感,除左1987同1989的日本戰隊...我就好鍾意,
光戰隊同埋高速戰隊果部合體機,都好正~!

打後...到左恐龍戰隊,期間同之後都冇咩戰隊睇得上眼了。

Kurtzns

引用:
原帖由 tonyjaa 於 1-8-2008 12:51 發表
咁多種,都係金剛戰神(百獸王)、宇宙大帝、六神合體、天威勇士、忍者戰士哩幾隻係靚仔嘅。

光戰隊同埋高速戰隊果部合體機,都好正~!
六神合體、天威勇士真係正到嘔!!

其實...由細到大...睇呢d都覺得,心口果架野d 駕駛員真係好慘..有咩事俾人打心口就實死先...

佢係合體機,合完一浸又一浸,唔知打心口邊個死呢?
Kurtzns

好似未見過...有哩d機體俾人打心口死。插都未試過~  

反而我地人,俾人夾硬打心口,插呀,咩駕駛員都就必死無疑。
Kurtzns

引用:
原帖由 tonyjaa 於 1-8-2008 13:43 發表
佢係合體機,合完一浸又一浸,唔知打心口邊個死呢?
上面果d...架戰機外露,駕駛倉對住人...唔死!?

回復 8# 的帖子

唔係呀~ 佢地d卡通片好搞野,本來明明4架車仔+一個飛機分開駕駛倉駕駛,當佢地五體合一時,一眾駕駛員會group埋嚮一個機中的駕駛倉,你都咪話唔神奇~

所以佢地斷手界胸斬頭,都冇有怕,

但一分體時,佢地又會自靈自性各自返返去各人嘅車仔裡。

真係日本人先諗到d咁嘅野。

Kurtzns

引用:
原帖由 tonyjaa 於 1-8-2008 14:04 發表
唔係呀~ 佢地d卡通片好搞野,本來明明4架車仔+一個飛機分開駕駛倉駕駛,當佢地五體合一時,一眾駕駛員會group埋嚮一個機中的駕駛倉,你都咪話唔神奇~

所以佢地斷手界胸斬頭,都冇有怕,

但一 ...
跟據我多年睇機械人片...只有幾套有交待合體時,駕駛者會經機械人體內的管道rouup 埋一齊

再次唔該tonyjaa兄...令我記返"光戰隊"同埋"高速戰隊"....呢兩套野,分別由我幾個已過身的親友送比小弟...真懷念...

最愛超獸機神

引用:
原帖由 rolex 於 1-8-2008 21:50 發表
最愛超獸機神 ?v=0
我有佢既超合金魂

回復 11# 的帖子

你係咪有哩兩隊嘅獨立5色人仔?

光戰隊好難買呢~  ?
Kurtzns

引用:
原帖由 rolex 於 1-8-2008 21:50 發表
最愛超獸機神 ?v=0
真係幾型喎~ 佢個樣有d變型金鋼。
Kurtzns

16 12
發新話題