26 12
發新話題

影下個月光

影下個月光

今日咁好天, 夜晚個月亮個光到不得了...影咗....各位師兄多多指教.
100%crop, level同contrast就改咗d...

附件

14-8-2008 22:06

眼光光~

師兄用咩鏡!?

幾好呀.....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 22:08 發表
師兄用咩鏡!?

幾好呀.....
多謝師兄, 384 + TC14E II
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-8-2008 22:10 發表

多謝師兄, 384 + TC14E II
so 有米...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 22:19 發表

so 有米...
同我影果d真係手毛見腳毛....Orz

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2008 22:19 發表

so 有米...
384叫有米的話, 咁小黑五....328....484...584個D前輩係富豪???

384加埋TC都唔駛一皮...係TELE的世界黎講算係入門咋....認真的....

不過真係好難攞到貨....

其實384真係唔錯...抵玩的.

眼光光~

300x1.4  100%crop??
什麼機影??
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-8-2008 23:43 發表
300x1.4  100%crop??
什麼機影??
窮人之光 -> D60
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-8-2008 23:44 發表

窮人之光 -> D60
即300x1.5x1.4??
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-8-2008 23:51 發表

即300x1.5x1.4??
BINGO!!!!! 即係135的 620MM !!
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-8-2008 22:43 發表

384叫有米的話, 咁小黑五....328....484...584個D前輩係富豪???

384加埋TC都唔駛一皮...係TELE的世界黎講算係入門咋....認真的....

不過真係好難攞到貨....

其實384真係唔錯...抵玩的.
你有米,起碼....比我有米~ 搞下笑je~~~~雖然超羨慕....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-8-2008 00:18 發表

你有米,起碼....比我有米~ 搞下笑je~~~~雖然超羨慕....
師兄你真係識講笑,

有米我唔用D60, 除咗支384...我都係得窮人三寶

眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 15-8-2008 00:27 發表

師兄你真係識講笑,

有米我唔用D60, 除咗支384...我都係得窮人三寶
窮人三寶係咩?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-8-2008 01:35 發表

窮人三寶係咩?
我都係係d forum入面睇返黎的, 所謂的nikon窮人三寶其實又好似冇特別定義, 但泛指nikon的入門平價鏡, 尤其係kit鏡級個d.

個人的三寶係:

1. AFS 18-55  VR (D60 KIT鏡)
2. AF 50MM F1.8 ( 七舊前後)
3. AFS 55-200 VR (DUAL LENS KIT 鏡, 我係二手入的, 新鏡約千八)

而1同2亦係一般人心中的三寶之主要成員.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 15-8-2008 09:16 發表

我都係係d forum入面睇返黎的, 所謂的nikon窮人三寶其實又好似冇特別定義, 但泛指nikon的入門平價鏡, 尤其係kit鏡級個d.

個人的三寶係:

1. AFS 18-55  VR (D60 KIT鏡)
2. AF 50MM F1.8 ( 七舊前後)
3. A ...
我用過3...一流!

26 12
發新話題