發新話題

一個真槍(mp5)問題

一個真槍(mp5)問題

一個真槍(mp5)問題

其實,mp5 係唔係真係只有紀律部隊先有?
因為我聽聞過mp5係紀律部隊裝備,私人都擁有唔到,甚至黑市都冇
因為我睇戲,好多賊有時拎住d mp5k"啡"人...
難道真係做戲咁做?

唔0岩聽唔好插我各位師兄
違規請告之,謝

引用:
原帖由 M4A1_R.I.S. 於 5-7-2007 14:43 發表
一個真槍(mp5)問題

其實,mp5 係唔係真係只有紀律部隊先有?
因為我聽聞過mp5係紀律部隊裝備,私人都擁有唔到,甚至黑市都冇
因為我睇戲,好多賊有時拎住d mp5k"啡"人...
難道真係做戲咁做?

唔 ...
黑市唔一定有
但係如果私人擁有就好難
就算有都可能係民用版

回覆 #2 nok200456 的帖子

親愛的明友:MP5 好多人都有,MS在香港曾有過!再者有沒有聽過買槍送 SAW唔記得中文點寫!

這支叫H&K94Carbine 在很多國家各大百貨皆有得售有些買槍送SAW添!

這支UZI都係買槍送SAW?在槍械買賣中很多莫明其妙的事?

MS當年在香港某耙場,

尊重人格, 請勿抄習

電影“飛虎”話mp5有紀律部隊先有是假的

H&K早已把MP5製造權賣比伊朗, 巴基斯坦, 美國等國, 以前伊朗把二手MP5送比一D恐佈份子也不出奇, 而美國槍廠把單發MP5賣出去民用市場也很正常。

引用:
原帖由 mswong 於 5-7-2007 16:41 發表
呢個靶場係咪係上水0固個啊?
好似叫做羅湖靶場?

馬草壟 ??

回覆 #6 saikeung23 的帖子

全中,
尊重人格, 請勿抄習

有甚麼出奇..這世界財可通神,有錢P90軍用版也OK..舊年台灣找到大量軍火,莫說是MP5,AR15也有64支,各種彈藥MORE 18000 ,當地警方說是來自菲律賓,因很多也是加以多廠零件組裝成槍,最勁是5.56MM M193 彈藥箱有菲律賓國家兵工廠出品之英文簡稱

回覆 #3 mswong 的帖子

青山靶場?
本來無一物, 何處惹塵埃

上水河上鄉, 果道97前久唔久都有d民間射擊活動....好懷念呢

發新話題