40 123
發新話題

leica R on canon EOS

leica R on canon EOS

最近中晒奶毒..不能自拔
無奈又絕對無財力玩leica M system ,買部M6/M8/MP都無份, 唔好話買埋鏡
搵到條絕世好橋... 玩R鏡插係我D canon機度

中毒了...

若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

頂...我都想呀...50/2 都要三叉五呀....
35/2....我真係唔知價囉....

頂...做咩要出d咁既post wor...

leica R 我仲未有時間去用
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

1ds還好,不過仲未接受到leica鏡用在d機上....
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

敢問師兄支鏡幾銀入手? 用咩adaptor?

Elf 哥唔理我....

哈哈唔好意思
係一個朋友送的
佢仲有成堆leica rangefinder同埋M鏡 (f/1.4 ) 唔用想送俾我
不過我唔識影film, 耐何佢又有MP又M6又M8 唔係太好意思

我自己bid緊多枝.. ebay大約120美金連shipping, 算係抵玩!
用日本mount

同埋用係1D, 唔用係1Ds上面有個好處..
1D用CCD, 1Ds用CMOS, CCD出D色更加靚更立體更奶油

引用:
原帖由 Elf 於 20-7-2008 18:27 發表
我自己bid緊多枝.. ebay大約120美金連shipping, 算係抵玩!
用日本mount
抵wor...US$120....可唔可以幫我bid支?

我想知呢...d mount呢..如果去老莫買...信唔信得過?
本土又有間叫咩..."單鏡達忍"既野...網上面賣d mount...貴到XX...
或者咁.....師兄你d mount係邊度買?幾銀左右?

回復 10# 的帖子

老莫直頭係掂啦  平靚正, 就算你貪平買大陸mount, 佢都幫你tune好先俾你
你又有性趣 ?

引用:
原帖由 Elf 於 20-7-2008 22:14 發表
老莫直頭係掂啦  平靚正, 就算你貪平買大陸mount, 佢都幫你tune好先俾你
你又有性趣 ?
其實...呢個係我買5D既其中一個原因....

回復 12# 的帖子

咩?

引用:
原帖由 Elf 於 20-7-2008 22:22 發表
咩?
FF玩舊鏡...

呢排發覺24-105唔夠長...想買支長zoom...
但係又冇咩錢wor...咁岩又見到Contax 80-200 f4賣兩千...係度諗緊...

回復 14# 的帖子

小小白4千.. 爆sharp.. 又有AF... contax vario-sonnar T* 80-200?

40 123
發新話題