發新話題

請問有幾多師兄有玩Fantasy Earth Zero~

引用:
原帖由 sunny2014 於 9-7-2008 19:16 發表
一點
有一點學o既技能架咩
最少兩點學喎
下.... 我學左熾X劍囉...一點ja ma?

回復 16# 的帖子

哦…明白…
你意思係學完再點左一點係唔係

引用:
原帖由 sunny2014 於 9-7-2008 23:36 發表
哦…明白…
你意思係學完再點左一點係唔係
我都唔清楚... 不過應該冇咩影響...而家15lv,最勁果兩招大範圍都學識左...3級都來了..

不如分享下我個點法
我係練雙修戰
所以單手雙手都學
音爆3>力量衝擊3(呢兩個用黎補刀&SM弓遊用)
熾烈3>猛擊3(大地之頓前置)
碎擊3>衝擊3(主要攻擊)
第日學埋大地3,重壓3同風暴1(風暴要黎逃走)
各位又點左D乜

回復 19# 的帖子

我點左專打你地戰士的地獄火~專打d走來走去嘅人的火球c~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 sunny2014 於 10-7-2008 09:20 發表
不如分享下我個點法
我係練雙修戰
所以單手雙手都學
音爆3>力量衝擊3(呢兩個用黎補刀&SM弓遊用)
熾烈3>猛擊3(大地之頓前置)
碎擊3>衝擊3(主要攻擊)
第日學埋大地3,重壓3同風暴1(風暴要黎逃走)
各位又點左D乜
你咁樣兩頭唔到岸
學巨龍、重壓呢D學第一級要2點、升一級2點的最終技能一定唔夠點升到lv3
有人計算過最盡40點技術點最多只夠你升完咁多條路線(每條路線系三個技能)最多學盡三條技能路線內既技能
因為音爆個條特別食技能點,但偏偏佢系唯一既遠攻招
所以無法唔學盡佢
通常每條路第三招往往是那條路線最強的

如碰斬lv3打怪200 巨壓斬lv3打怪800幾

回復 21# 的帖子

我係雙修嘛
一定兩頭唔到岸傢啦
係睇下同個岸差幾遠姐
我個佩法目標係大地>重壓再比後面D同隊伍弓手補刀
大地可以減唔小速度,又有一定範圍
慢慢換雙手上前追殺都仲得
而風暴我只係用黎掩護撤退用
唔會當主攻技
不過真係覺得強化防禦好過猛擊
無計啦
盾擊pow食太勁
唔o岩雙修用

其實技能點係唔洗自己計傢
http://feskill.omiki.com/
入去一按就出晒黎

我重係咩都唔識...
而家15lv...升得好慢,打地精打到超悶.....頂.....唔知打咩好.....
去過國戰....但係,好快死,我其實係咪應該買d 野去補血? 呢個問題開始困擾我...(打怪都係)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-7-2008 20:33 發表
我重係咩都唔識...
而家15lv...升得好慢,打地精打到超悶.....頂.....唔知打咩好.....
去過國戰....但係,好快死,我其實係咪應該買d 野去補血? 呢個問題開始困擾我...(打怪都係)
到16級開始打怪一D exp都唔夠
到20級打一隻lv21的ORC都只系比你26exp
打怪只系為左佢D裝備而已

主要exp都系靠打國戰
國戰要睇緊自已個職業
魔剋戰戰剋弓弓剋魔

如果你系戰既話魔師D招打你特別肉痛

尤其唔到19級前打國戰可以話非常之易被幹掉
除非你只收水晶出騎士,唔系勸你多跟大隊去圍毆落單既敵人

引用:
原帖由 alien 於 10-7-2008 21:36 發表

到16級開始打怪一D exp都唔夠
到20級打一隻lv21的ORC都只系比你26exp
打怪只系為左佢D裝備而已

主要exp都系靠打國戰
國戰要睇緊自已個職業
魔剋戰戰剋弓弓剋魔

如果你系戰既話魔師D招打你特別肉痛

尤 ...
咁....果d國戰術語呢? 咩出水...? 我應唔應該買水?

回復 25# 的帖子

國戰o既水多數係指水銀
我諗都冇人國戰唔帶(藥)水掛

回復 24# 的帖子

刀遊係可以(其實係應該)追落單敵人
我試過得一個人果時比刀遊繳械
「監」生SM死

引用:
原帖由 sunny2014 於 10-7-2008 21:54 發表
刀遊係可以(其實係應該)追落單敵人
我試過得一個人果時比刀遊繳械
「監」生SM死
佢在說自已單丁1個15級的小兵
水=水晶
通常一場game一定有一兩個人長期蹲在水晶礦隔離隨時比水晶人地召喚騎(騎士領主)
塔=箭塔 無實際用處 只系佢射D箭仔黎幫你防止隱身既遊俠而已,被打爆反而仲會扣據點血 慎起
擴=方針塔、用黎佔、開地圖用 佔愈多地 扣人地據點血愈多,起得好唔好、佔唔佔到D重要地點會影響到勝利與否

巨=泰坦巨人 專用拆城用的召喚獸 30水召出(先要用20水建泰坦兵營)、超慢、對著騎士超易死
騎=騎士領主 40水系據點召喚、無召喚上限 對咩都廢、打人得個10血、但對著其他騎、召喚獸就超猛 第二擊聖槍穿貫仲可以1招扣召喚獸500血、但起手超慢,所以小心地用 唔系好易被其他騎屈死(所以騎士戰多數用第一擊)
另外用處系建築、運水晶 因為人地用馬 隻馬又跳得高關系、所以可以擔任將遠處水晶礦運回水晶到據點的大任,亦可以系D較高既位起野(個人覺得其實開鋪最好比曬D礦比一個人出騎士 然後叫佢快速衝出戰場狂起方針 可惜根本無人蘇我

死靈 前置要用20水起冥界之門 之後用50水召喚,殺人超強、可以放霧搞著人、堪稱前期戰場最可怕的物體
但到中期騎士普及後完全廢功,因黑暗屬性關系 騎士聖槍對付死靈系最強的 加上那近乎欺詐的看來有翼,其實只系跳得更高,都系要行路,仲要行得超慢的情況,所以見到騎士唔洗望,死定
故亦有"無騎(護著)出咩鬼死0"既講法

奇美拉
遊戲裡跟飛龍並列為遊戲兩大變態召獸
奇美拉要特殊的道具先可以用40水系據點到出(道具打怪時掉落)
出到黎系地上最強、打人打屋一樣掂 抗騎士槍都還可以 無其他召喚獸咁慘近乎見到騎士就要走佬(當然人地一堆騎你出咩鬼奇美啦..都要死)
飛龍就只能在打怪時得到"龍魂之瓶"仲要死時隨機先會召喚到 唔系話想召就召
出黎後近乎變態
一招火球炸半個mon 中招者無一幸免400~500血無左
外加可以飛上天,做空中轟炸又得
可惜不定期召喚、得唔得到龍瓶又要睇你打怪時的運氣加上四砲轟起黎成條PW bar都無曬,搞到有時幾無癮下

咁.....應該買咩去國戰?

回復 29# 的帖子

買多d肉,回血水~都無話要買d咩去打嘅~
打國戰差唔多每次都有3千幾經驗值~
呢隻game正就正在用技巧戰勝lv差距~

琴晚有兩次國戰對方都有人出兩條龍...
攪到我明明係個魔導士都要出騎~浪費我招終極地獄火~
不過都殺到一條龍~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

發新話題