發新話題

相片光點問題.........

同埋我想問下依d'光點'正確黎講叫咩呢?
我怕到時上到去唔識講

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 21:02 發表
同埋我想問下依d'光點'正確黎講叫咩呢?
我怕到時上到去唔識講
小UnUn死光......?

唔識咪去哂一兩張俾佢睇囉....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-7-2008 21:11 發表

小UnUn死光......?

唔識咪去哂一兩張俾佢睇囉....
.........
同埋仿制印章工具同修復筆刷工具有咩分別?
今次Grad din d 相唔用Photoshop搞返掂佢比人斬死都似

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 22:45 發表

.........
同埋仿制印章工具同修復筆刷工具有咩分別?
今次Grad din d 相唔用Photoshop搞返掂佢比人斬死都似
我唔信其他人會咁倚靠你d相囉....

引用:
原帖由 golliwog19 於 5-7-2008 09:48 發表
我之前睇過個website講....
呢個情況係同空氣中灰塵有關, 大概係灰塵向鏡頭前加上閃光而成....
但我搵唔返個website....- -"
煙都會咁樣的

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 5-7-2008 15:45 發表

會唔會大點得有d過份呢...=3=
flying rod囉咁

o岩o岩Sony打黎
佢話d 光點係空氣入入d塵反射,並唔係Lens表面痴左塵
更唔係部機入左塵(佢話如果係部機入左塵,會係黑左果到)
但佢同時發現我部機有d 線氧化左.......
佢話索性成組CCD,底板線路同埋個Lens一次過換曬佢
要成$2371+$300蚊人工
好彩當日同豐澤續左保
好似係佢地包曬

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 15:42 發表
o岩o岩Sony打黎
佢話d 光點係空氣入入d塵反射,並唔係Lens表面痴左塵
更唔係部機入左塵(佢話如果係部機入左塵,會係黑左果到)
但佢同時發現我部機有d 線氧化左.......
佢話索性成組CCD,底板線路同埋個Lens一 ...
公起....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-7-2008 15:45 發表

公起....
其實底板線路氧化左有咩問題?

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 15:56 發表

其實底板線路氧化左有咩問題?
同你個腦生左鏽既問題一樣....掛

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-7-2008 16:00 發表

同你個腦生左鏽既問題一樣....掛

講真有咩影響?

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 16:11 發表

講真有咩影響?
電子野....咪即係d 血管有事囉...d訊號傳唔到...咁掛

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 16:11 發表

講真有咩影響?
我諗緊如果你個腦生左鏽會有咩影響
jusk 吹水...

接收/傳輸資料有問題...好似...

點解dc仔先有這問題(塵),dslr冇/好小出現??

落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-7-2008 22:40 發表
點解dc仔先有這問題(塵),dslr冇/好小出現??
因為DC仔個鏡筒成日伸出伸入,加d人唔疼惜..?

發新話題