38 123
發新話題

相片光點問題.........

相片光點問題.........

我部DC傻瓜機都有3年歷史.......
近年發覺拍出黎相片o既光點問題(係o米咁叫呢?) 愈來愈嚴重.....
明明又唔係lens 有污糟野(用眼鏡布抹左好多好多次)
一用閃光燈拍出黎d相時有時無依d 光點
我想問下會唔會係機入面入左塵呢?
好唔好拎返去原廠搞搞佢(買果時續保左4年)

同埋有無software可以搞返好d相?
thx~

Example:

買過部啦! DC仔,而家一千蚊鬆d有部啦~唔怕舊model的話...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-7-2008 01:45 發表
買過部啦! DC仔,而家一千蚊鬆d有部啦~唔怕舊model的話...
我想知係咩事
同埋有無software可以 執返好果d光點位

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 01:47 發表

我想知係咩事
同埋有無software可以 執返好果d光點位
當入左野囉....執,我唔識wor~

PS/ACDSEE 都有得執.
係唔係次次都係這幾個位??
有d似水印.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-7-2008 02:00 發表
PS/ACDSEE 都有得執.
係唔係次次都係這幾個位??
有d似水印.
佢唔係次次都係這幾個位
係次次唔同,之前我仲以為係lens表面問題..........

PS/ACDSEE唔知可以點執呢?
thx~

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 02:04 發表

佢唔係次次都係這幾個位
係次次唔同,之前我仲以為係lens表面問題..........
PS/ACDSEE唔知可以點執呢?
thx~
上面細的還可以,這個太大了.

似係霉
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

有保就拎返去啦~~

個感光開始虧
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我之前睇過個website講....
呢個情況係同空氣中灰塵有關, 大概係灰塵向鏡頭前加上閃光而成....
但我搵唔返個website....- -"

係塵黎架,只係有時用閃燈影到d塵返射就會出現

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-7-2008 02:27 發表

上面細的還可以,這個太大了.
如果係細o既可以係邊到整?

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 13:01 發表

如果係細o既可以係邊到整?
PS CS:有個藥水膠布的東西,印吓印吓,印走個水印/塵.
ACDsee:好似叫修復的東西,跟藥水膠布一樣用法.

引用:
原帖由 golliwog19 於 5-7-2008 09:48 發表
我之前睇過個website講....
呢個情況係同空氣中灰塵有關, 大概係灰塵向鏡頭前加上閃光而成....
但我搵唔返個website....- -"
會唔會大點得有d過份呢...=3=

38 123
發新話題