發新話題

Nikon D700登場! FF演義開波啦!

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 1-7-2008 23:44 發表

D700千二萬姐...咁ISO方面呢..?  XDDDD
我.....才不管...

頂,睇個官網,條攝影師有幾條助手幫手,唔怪之得咁靚啦....重以為佢點都有d真係街拍,原來九成係擺拍...

D700 ~~~
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-7-2008 23:49 發表

我.....才不管...

頂,睇個官網,條攝影師有幾條助手幫手,唔怪之得咁靚啦....重以為佢點都有d真係街拍,原來九成係擺拍...
有邊d官網唔係咁...只係比唔比你睇到咁解姐= =

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-7-2008 00:13 發表

有邊d官網唔係咁...只係比唔比你睇到咁解姐= =
我都係用好我的5D好了...我唔信差得幾多...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-7-2008 00:25 發表

我都係用好我的5D好了...我唔信差得幾多...
有圖有真相

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-7-2008 00:43 發表

有圖有真相
等下...未得閒處理..而家有三千幾張排緊隊...

好老實講..canon依部5D後代其實都等左好耐, 我諗C記自己都好想出
但係響S記A900/N記D700出前, 佢根本之係橫霸平價FF市場, 唔通出樣新野自己斷5D財路咩
站係C記立場黎講佢唔出5D2住好正常.. 對家都未出招我做乜要發功?
但係依家N記唔等photokina, 直接7月1號出先, 睇怕都係想飲頭啖湯, 食左個勢先 (其實5D係年幾2年前已經食左 )
但係依家C記面對住N記(D700),S記(講到明好快出A900)同埋自家C記壓力, 加上佢已經揭左1000D依張另一張王牌, 5D2係一枝拉盡但係未放的箭...

依家二手5D大約係萬2蚊, 好多傻仔依家唔知點解想買二手5D, 你部機得5千下, 仲唔快快手賣左佢, 係咪想等5D2出左之後益D拾平貨既傻仔 ?
以前就話5D2 5D2得個UP字, 依家擺到明canon會係photokina (八-九月) 公布新機, 放唔放, 你自己決定

我係你我買部450D玩住先.. 最少依個市場唔會再受到好大的打擊, 一買一賣唔蝕好多
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

回復 31# 的帖子

你知唔知450D個廣告用左30部1D3去拍 ?

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 02:57 發表
好老實講..canon依部5D後代其實都等左好耐, 我諗C記自己都好想出
但係響S記A900/N記D700出前, 佢根本之係橫霸平價FF市場, 唔通出樣新野自己斷5D財路咩
站係C記立場黎講佢唔出5D2住好正常.. 對家都未出招我做乜 ...
問題係....放左之後,我要補佢個差價...果筆錢好大....

回復 40# 的帖子

好過到時佢出左你要補個價仲大. 就算你唔洗upgrade,  依家賣左佢先, 到5D2出左再買番部5D, 你都有賺

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 13:08 發表
好過到時佢出左你要補個價仲大. 就算你唔洗upgrade,  依家賣左佢先, 到5D2出左再買番部5D, 你都有賺
又好似係wor.....不過....我又唔想突然冇機用...

都係算啦....唉.....到時買番部一樣既,咪重灰....

回復 42# 的帖子

玩住低級機先囉
再唔係咪leica m8囉  一定補到值添

或者買部1ds玩下  玩完你唔會賣番出去買5D  我保證..

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 13:28 發表
或者買部1ds玩下  玩完你唔會賣番出去買5D  我保證..
.....1D mk2n 我都買唔到啦...

倒不如玩到5D2出完減價,到時再買吧啦... 反正我要部機係影相,唔係拎來威...

發新話題