發新話題

人皆有錯....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 19-6-2008 00:23 發表

成日唔記得開機呢?
唔記得開鏡蓋我估個個都試過.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

用dc仔,太信個mon 以為無鬆檬郁,番到去睇相先知
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

[quote]原帖由 四哥 於 19-6-2008 00:07 發表
哈, 你令我諗起中3

我諗我呢樣無乜人試過......

彩色菲相當黑白沖.........
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-6-2008 00:37 發表
用dc仔,太信個mon 以為無鬆檬郁,番到去睇相先知
我也中招
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

啱啱買咗部入門機, 暫時衰過...
1. 尋晚影完, 第二朝影的時候, ISO同WB都未轉就影...
2. 去到目的地先發覺冇電...(之前亂影咗少少, 再加上唔記得熄機...僅餘D電都冇埋)
3. FOCUS錯, 例如影蝴蝶時FOCUS落咗支花度...
呢D係比較有印象的...
眼光光~

係ar, 尤其係室內出室外,成日都唔記得轉iso, 同埋有時出入冷氣地方,應該留意下鏡頭有冇霧

引用:
原帖由 bonzonie 於 19-6-2008 03:14 發表

個女仔知嗎?

我反而最多都係條film未手回晒就開蓋
知,唔通同佢講晒唔到相咩.....

引用:
原帖由 四哥 於 19-6-2008 10:24 發表
係ar, 尤其係室內出室外,成日都唔記得轉iso, 同埋有時出入冷氣地方,應該留意下鏡頭有冇霧
有時係相機個LCD仔度睇唔出, 但一係PC mon度睇就好覺...

同埋我部機冇liveview...好多時按完好幾下shutter, 尤其係影小動物時, 到休息時先有機會睇番... 發覺錯哂個下都幾down....

雖然部機的確係有d不足之處, 但都不失為一部好機黎, 特別係對我呢d新手講 --> N牌 D60, 而家兩支鏡, 已經玩到好開心.
眼光光~

有時換鏡頭唔記得閂機...
臨插第二支鏡頭落去先記得...

我...以後會記住嫁喇...D80老婆大人

引用:
原帖由 LCW 於 19-6-2008 11:24 發表
有時換鏡頭唔記得閂機...
臨插第二支鏡頭落去先記得...

我...以後會記住嫁喇...D80老婆大人
其實我想問換鏡閂機會好d? 我成日冇閂機就黎.....

引用:
原帖由 四哥 於 19-6-2008 11:38 發表

其實我想問換鏡閂機會好d? 我成日冇閂機就黎.....
我都係 請其他師兄賜教
眼光光~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 19-6-2008 00:23 發表

成日唔記得開機呢?
從未試過..因為NIKON個開關包圍住個快門掣XDD

唔記得開鏡蓋就會

引用:
原帖由 mike-mike 於 19-6-2008 09:14 發表
啱啱買咗部入門機, 暫時衰過...
1. 尋晚影完, 第二朝影的時候, ISO同WB都未轉就影...
2. 去到目的地先發覺冇電...(之前亂影咗少少, 再加上唔記得熄機...僅餘D電都冇埋)
3. FOCUS錯, 例如 ...
你講到電我先諗起...

試過一次去影相唔記得帶電....
好在唔係去遠既地方...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 19-6-2008 13:15 發表

從未試過..因為NIKON個開關包圍住個快門掣XDD

唔記得開鏡蓋就會
但我之前用我家姐部d50都會唔記得開

發新話題