43 123
發新話題

canon 新鏡王到港200mm f/2.0

canon 新鏡王到港200mm f/2.0

http://www.canon.com.hk/tc/Consu ... 44&series_id=46

EF 200mm f/2L IS USM是一支備有高性能光學影像穩定系統的專業級L系列鏡頭,能帶來猶如將快門速度提升5級的穩定效果。鏡頭擁有特大f/2光圈設計,特別適合大光圈拍攝人像及室內運動攝影的人士使用。

建議零售價:$50,290

巨炮丫
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

5級安全快門
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-5-2008 22:54 發表
巨炮丫
唔係啊,800mm果枝都末到!

引用:
原帖由 ATM 於 25-5-2008 22:56 發表

唔係啊,800mm果枝都末到!
post埋出黎
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

五皮野...."

究竟呢支咁既野...有幾大市場?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-5-2008 23:01 發表
究竟呢支咁既野...有幾大市場?
特別適合大光圈拍攝人像及室內運動攝影的人士使用。
indoor Olympic Use

800mm for outdoor Olympic use

回覆 #7 adrianyahk 的帖子

真係冇咩,200mm又唔係真係好長,室內運動300都窄窄地,
何況200,光圈大,但又有幾何用到咁大,對焦用好小心.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-5-2008 22:58 發表

post埋出黎
Canon HK homepage 末有,但會係呢技!
Canon EF 800mm f5.6L IS USM

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-5-2008 23:11 發表
真係冇咩,200mm又唔係真係好長,室內運動300都窄窄地,
好似....運動既話,300以上先叫有d用..(重要乘左)
人像....室外人像又唔會用咁大碌...

即係....又一技術展示鏡!

(P.S. 完全係武斷及 4+5 up)

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-5-2008 23:11 發表
for d 記者???佢地會唔會近d??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 #12 莊家-犯罪無間 + #11 adrianyahk 的帖子

adrianyahk兄冇講錯,但又未至於技術展示鏡,
影sport用300可能係影乒乓球果類,
就算用300都可能仲有x1.4/x2在手,有時唔係遠近問題,
係長鏡的這種比例壓縮問題,看看你是想要什麼樣的相片.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-5-2008 23:35 發表
就算用300都可能仲有x1.4/x2在手,有時唔係遠近問題,
....果然器材都有好多高深野!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-5-2008 23:35 發表
續問一下,canon 重有d 咩鏡都屬於技術展示鏡??

43 123
發新話題