19 12
發新話題

古董 五十毫米 一點四 入手

古董 五十毫米 一點四 入手

minolta 50mm 1.7實在太難搵啦!所以忍唔到手買左枝m42 mount既50mm 1.4黎玩住先
夜晚影左陣,感覺好似成像有d鬆,聽日日頭再試試
直出圖(3008 x 2000): http://hopeless.hk/zamar/pict0019.jpg

換返枝菜絲就shape返晒,成5千銀既菜絲原來真係值的!

枝野好細粒,後面係tamron 90marco 作對比用

附件

6-6-2008 00:55

用菜絲影的

睇完momi之後我都覺得菜鏡好正
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-6-2008 01:18 發表
好似Nikon也有

為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

呢支野收左幾銀?

ps. 你今日做咩欲言又止 je~?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-6-2008 01:20 發表
呢支野收左幾銀?

ps. 你今日做咩欲言又止 je~?
6舊水,虫屋買入

咩欲言又止,呢個話題夠了

引用:
原帖由 ZaMaR 於 6-6-2008 01:25 發表

6舊水,虫屋買入

咩欲言又止,呢個話題夠了
虫屋?  佢果度多舊鏡嗎?

好囉~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-6-2008 01:29 發表

虫屋?  佢果度多舊鏡嗎?

好囉~
都幾多,行左10幾間古董鋪,得佢同另一間有d比較接近我要既野
另外果間有枝m42 50mm 1.8既菜絲,不過因為係4倍價錢,反正冇AF唔想買咁貴,所以買左呢枝,不過而家有少少後悔

引用:
原帖由 ZaMaR 於 6-6-2008 01:39 發表

都幾多,行左10幾間古董鋪,得佢同另一間有d比較接近我要既野
另外果間有枝m42 50mm 1.8既菜絲,不過因為係4倍價錢,反正冇AF唔想買咁貴,所以買左呢枝,不過而家有少少後悔
可唔可以分享下 d 地址?   我想去尋...............夢!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-6-2008 01:40 發表

可唔可以分享下 d 地址?   我想去尋...............夢!
地址:尖沙咀

詳細地址唔識講,之前都係FD帶我去

引用:
原帖由 ZaMaR 於 6-6-2008 01:44 發表

咁你帶我去~ thanks~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 6-6-2008 01:44 發表

酒店個面??
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-6-2008 01:18 發表
睇完今期momi之後真係覺得momi期期d女都好正

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-6-2008 01:45 發表

咁你帶我去~ thanks~
香檳o個度??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

真係唔識講,果頭D地方我唔熟,主要都係兩條巷仔
近屈人寺果條就得兩間,虫屋同另一間
上D果邊就有好多間,但果邊我FD話試過有鋪頭想art佢2手filter當新filter賣
好多人話虫屋好,我去幫襯時個伯伯都好好人,仲送埋個filter比我

引用:
原帖由 ZaMaR 於 6-6-2008 01:57 發表
真係唔識講,果頭D地方我唔熟,主要都係兩條巷仔
近屈人寺果條就得兩間,虫屋同另一間
上D果邊就有好多間,但果邊我FD話試過有鋪頭想art佢2手filter當新filter賣
好多人話虫屋好,我去幫襯時個伯伯都好好人,仲送埋 ...
我去搵Contax先~ 多謝Zamar哥哥~

19 12
發新話題