發新話題

[超絕認真請教] 隨團影相佬技巧?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-5-2008 23:52 發表

可以入行??
收$$
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-5-2008 23:52 發表

可以入行??
可以..........................完夢!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-5-2008 23:52 發表

可以..........................完夢!
press
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-5-2008 23:53 發表

press
唔係....

其實....我係咪要加 認真 ?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-5-2008 23:54 發表
其實....我係咪要加 認真 ?
加都無用,fun 版唔同吹水版,而且.......加左都係會off topic
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

影得好既話......我會有自己機 la~ (臉紅)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-5-2008 23:57 發表
影得好既話......我會有自己機 la~ (臉紅)
幸福

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-5-2008 23:58 發表

幸福
恨唔到咁多

努力d 做野儲錢

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-5-2008 00:02 發表

恨唔到咁多

努力d 做野儲錢
搞到我有罪惡感....

大家有冇相關經驗分享下呀?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-5-2008 00:02 發表

恨唔到咁多

努力d 做野儲錢
我將target 改去D80 or 40D sin~~我想等新一代全幅片機sin

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-5-2008 00:04 發表

搞到我有罪惡感....

去睇下人地交流團睇D乜sin~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-5-2008 00:04 發表

搞到我有罪惡感....

我d fd去d 交流團都係好隨意影,有d 會影下用餐時d 飯餸,或者係一d 人物活動的相,都係好似之前d師兄講d 團體照o個d

唔咁緊張,當係一般旅行影相

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 26-5-2008 00:04 發表

我將target 改去D80 or 40D sin~~我想等新一代全幅片機sin
40d la,你玩雙機流

新的ff入門級,我諗快的都要09年中

閃燈好重要wo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(你見有咁多!就知幾重要)
在技術上冇特別,清清楚楚就得,影indoor相要多小小現場光,
唔好只要閃燈的光源,咁會後面黑晒,唔好睇又唔專業.
長鏡好有用,等兩方的人有實質交流/接觸/表演事范時用長鏡,
close up某d人在交流的情況,捉動作/表情.

拍攝大/中/細的相片:
大:大合照,大環境,好熱鬧的情況.
中:實質交流/接觸時的情況,捉動作/表情/過程等.
細:close up演講者單頭,聽眾的專注,可能又或者是表演事范時的動作等.
最重要係執生 .
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

發新話題