發新話題

唔......算是這區的吧........分享 超草圖一幅

唔......算是這區的吧........分享 超草圖一幅

明明說好了不畫, 還是忍不了手.......
明明說過了要完成手頭上的草圖上色才再畫新草圖, 結果還是不斷畫新圖............
男人還真是犯賤呀...............

話說希望這裡有人知道我在畫甚麼吧..................不過這是滿草的草圖就是了
高考還有兩個星期, cw26的準備工作都要慢慢開始了, 要不然到時連火柴人都不懂如何畫

草稿畫多d好呀, 咁先可以出到最好ge design嘛...
btw, 師兄畫一幅要好耐ge?
click>

引用:
原帖由 VEC 於 13-4-2008 01:28 發表
草稿畫多d好呀, 咁先可以出到最好ge design嘛...
btw, 師兄畫一幅要好耐ge?
都唔算既........不過.........
第一, 我之前真係畫落好多幅但幅幅都未完成(之前0係度第一次post0個幅之後幾乎未掂過)

第二, 我依家仲係高考緊

如果去要正稿的要修修公仔d 手手腳腳....有d 大少不一

;b84
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

一睇隻啤啤個囧樣...  就知係mon-hunt圖
加上背景同護士帽

腳的角度有點違和...
It's time to face the truth.

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-4-2008 13:44 發表
如果去要正稿的要修修公仔d 手手腳腳....有d 大少不一

;b84
個隻唔係公仔, 其實係個鎚
個隻野真係畫到我囧晒樣, 佢對腳係呈弧度一前一後並且漸粗加微微起角, 我到依家都仲係摸索緊
引用:
原帖由 KenChing 於 13-4-2008 16:11 發表
一睇隻啤啤個囧樣...  就知係mon-hunt圖
加上背景同護士帽

腳的角度有點違和...
收到, 試改

感覺上構圖不錯,手臂比之前的來得自然很多了.不過希望背景的仔細度加高一點 .未完成品.....等考試過了再說(這樣說真的好嗎 )......只要沒有遺忘掉就行了.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 廢柴 於 12-4-2008 12:27 發表
明明說好了不畫, 還是忍不了手.......
明明說過了要完成手頭上的草圖上色才再畫新草圖, 結果還是不斷畫新圖............
男人還真是犯賤呀...............

話說希望這裡有人知道我在畫甚麼吧............. ...
"明明說好了不畫, 還是忍不了手......."這可是說你有畫師的潛質啊 .......(大誤)......天之聲:你這傢伙可不要誤人子弟啊:x  )

支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

to:柴樓主,小的做了一些修改,如有冒犯希望多多原諒 (因為"逆推"發現了小許問題,所以才擅自修改了.)
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 21-4-2008 00:46 發表
to:柴樓主,小的做了一些修改,如有冒犯希望多多原諒 (因為"逆推"發現了小許問題,所以才擅自修改了.)
OIC, 但係咁改就要再改多少少, 不過al完先再搞lu
其實主要原因係我唔太清楚隻熊有幾厚

睇番, 隻熊都有一定厚度, 而且材質應該係極硬既所以可以向下修正少少, 但又唔可以多, 唔係隻熊就顯得扁左

引用:
原帖由 廢柴 於 21-4-2008 16:12 發表

OIC, 但係咁改就要再改多少少, 不過al完先再搞lu
其實主要原因係我唔太清楚隻熊有幾厚

睇番, 隻熊都有一定厚度, 而且材質應該係極硬既所以可以向下修正少少, 但又唔可以多, 唔係隻熊就顯得扁左
這麼說,這是一隻硬的玩具熊? 這麼說也會有一定的重量了.另外,個人覺得軟身的玩具熊好像比較好 .(純粹個人感覺 .)

剛看回我改的圖,發現袖章爬了上去肩膀

支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-4-2008 23:07 發表

這麼說,這是一隻硬的玩具熊? 這麼說也會有一定的重量了.另外,個人覺得軟身的玩具熊好像比較好 .(純粹個人感覺 .)

剛看回我改的圖,發現袖章爬了上去肩膀
其實, 這是用來屠龍的武器, 所以先會係硬.......

引用:
原帖由 廢柴 於 24-4-2008 18:38 發表

其實, 這是用來屠龍的武器, 所以先會係硬.......
..... ...... .......抱歉,我沒有玩過MH系列所以不知道.

想問問它是一把甚麼樣的武器?

支那人 不等如 中國人

上色完了...........不過本身就不太習慣上色的說............請手下留情

發新話題