16 12
發新話題

[A相關] RD project...潛腦...

[A相關] RD project...潛腦...

好難理解呢....睇完第一集...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-4-2008 18:12 發表
有冇睇緊blassreiter??

4月新番,我有興趣追..

呢套...我覺得好爛wor...加埋Gonzo一路既爛劇情...
除左伊藤靜果個粉紅頭...冇野討好我啦...

RD project...咩黎?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-4-2008 20:42 發表
呢套...我覺得好爛wor...加埋Gonzo一路既爛劇情...
除左伊藤靜果個粉紅頭...冇野討好我啦...
我就係睇伊藤靜配音果個阿曼達

引用:
原帖由 MarK-C 於 10-4-2008 22:08 發表
RD project...咩黎?
士郎正宗 X Production I.G. 既最新作

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-4-2008 23:08 發表

士郎正宗 X Production I.G. 既最新作
即係...

引用:
原帖由 MarK-C 於 10-4-2008 23:26 發表

即係...
http://www.ntv.co.jp/RD/

唔怪得,我上開既網冇放出...= =

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-4-2008 18:12 發表
一開場係2012年(人造島建造中)那一場意外, 主角重傷, 到四十九年後(2061)先醒返, 但已是一個老人。

主角老友所長成八十歲重係做所長, 而且在人造島內工作, 因為全身義體化所以冇老過。

結尾主角wifi無線上網 , 想幫老人院開返個電源

引用:
原帖由 Paul 於 11-4-2008 12:51 發表

一開場係2012年(人造島建造中)那一場意外, 主角重傷, 到四十九年後(2061)先醒返, 但已是一個老人。

主角老友所長成八十歲重係做所長, 而且在人造島內工作, 因為全身義體化所以冇老過。

結尾主角wifi無 ...
好正接既劇情...skip哂d 複雜野就係咁....

這部確定是接續攻殼,所以許多設定會延續攻殼

首先第一集只是序,目的是帶出主角
一開始的潛水跟故事完全沒關係,似乎只是契機
為什麼叫契機?
因為後來他因此決定連上Metal,然後發現到跟大海一樣
後來就接了在Metal中「潛水」的工作(官網介紹)

至於主角朋友為什麼沒變老
因為他全身義體化了(官網確認)
(話說這部主角81歲,女主角1X...)

--------------------
關於Metal,我想說一下就是在攻殼中網路不具備「空間」的概念(虛擬城市那個不算),雖然我們在畫面上可以看到許多樹狀之類的連結,但實際上他們是看不到的(從素子視點時操作入侵的橋段可以看出來,只是有許多介面在跑,不是直接的意象)
因此主角朋友開發出Metal,將網路賦予空間的概念,這是Metal第一個突破
至於據說Metal可以防止記憶被改寫之類的,目前還看不出來

今集有女主角用2O61年版暴走鞋

引用:
原帖由 Paul 於 17-4-2008 17:26 發表
今集有女主角用2O61年版暴走鞋
重有好多小褲褲shot....
d 人設肉肉的....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-4-2008 17:29 發表

重有好多小褲褲shot....
d 人設肉肉的....
未來世界D奶粉應好有營養, D小朋友大得好快好健康

16 12
發新話題