發新話題

[星期制] 鋼彈零零討論

[星期制] 鋼彈零零討論

20話啦!
家姐死左啦...
GN-X登場啦!人革連大叔好有型呀!
沙慈雙重打擊會唔會崩壞?
模擬戰男是白痴,但係釣到上級?
處女座是真男人!! 真係有d想買部Flag番來玩...
三兄妹優勢盡失?
GN-Arms投入?
阿寶是天使....
王留美是敵是友是最終Boss?
好混亂啦...而家d劇情..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-2-2008 14:25 發表
20話啦!
家姐死左啦...
GN-X登場啦!人革連大叔好有型呀!
沙慈雙重打擊會唔會崩壞?
模擬戰男是白痴,但係釣到上級?
處女座是真男人!! 真係有d想買部Flag番來玩...
三兄妹優勢盡失?
GN-Arms ...
之前手痕打左d野.......
引用:
[原創] Gundam Double O - 變革之刃, 驚愕之發展
“說實的, 看OO令我有一種看SEED比不上的緊張感”

原來GN兵器有妨礙再生的物質…看來釘宮的支持率要再跌了…

三軍聯合的出現, 顯示了一個弊病 – 聯合國本身並無實權
由國聯(註: 指一次大戰後的League of Nations)到聯合國, 都沒有真正實行本身消除戰爭的目的
反而成為大國“名正言順地”出兵的理由.
現在理由出現了
可見CB日後的行動將越來越困難

值得注意的是絕望先生開始不信任VEDA, 也開始改自稱了

CB在三軍聯合的劣勢下出現了轉機, 神秘的GN ARMS終於有一機完成了
但只有一機, 如何對抗30部搭載GN-DRIVE的量產機?

格拉漢姆再現, 劈頭便跟片桐問THRONE EINS的光束劍調查得如何
但片桐卻告訴他上層要把OVERFLAGS的機體換成GN機
當然, 格拉漢姆作為男人, 遵從於霍華德墓前的誓言, 要用FLAGS把GUNDAM打倒…

鏡頭回到人革連, 他們率先完成了10台搭載GN DRIVE的機體, GN-X…
配上白熊大叔和超兵少尉, 一向於機動性和空戰吃虧的人格連得到了可怕的戰力…

至於20集內一直打敗仗的AEU, 號稱2000次不敗的白痴王牌, 臨大戰前還邀長官去吃飯
很好很強大, 好在沒被發好人卡, 不過可見的是他將來一定一路帶動脫線, 墜落數肯定會創下王牌之冠
AEU的前途多災多難呀…

薩希斯為了打仗, 直接想參軍, 典型奸角…
但他在出們時遇到涓江, 涓江當然把握機會訪問, 但卻不知道, 這是她最後的採訪…
當薩希斯說得越來越多, 把GN DRIVE, 中東內戰的事情說出來時, 就知事情不妙…
大受打擊的沙慈回到家了
“姊…又出去採訪嗎?...”
另一邊箱, 涓江倒臥於血泊之中……

監察者和阿爾馬克卻找到了VEDA本體的所在地, 監察者家族更是一直想篡改CB的計畫!

TRINITY行動再開, 目標廣州 (別打到香港 =   =+)
一如以往, 不留情的亂開火
正當想接合放合體砲時, 一道GN砲閃過
人革聯頂武 - GN-X登場! (配樂一絕)
GN DRIVE賦予的機動性使THRONE一下陷入劣勢
頂武就此第一次打敗GUNDAM…
阿爾馬克竟然和絕望先生一樣有登入VEDA的能力! 看來托勒密有脫離VEDA的必要…

次回, 毀滅之道, 王女與死小孩再會?

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 17:32 發表

之前手痕打左d野.......

睇GN-X打三小強真係好High!

俺(過去)>пヱ(現在)>マギウ(未來)

就快變女人喇

可能結局又是大型“物件”要沖落地球消滅全人類, 正如ED中天空所出現的發光東西???

引用:
原帖由 廢柴 於 24-2-2008 21:21 發表
俺(過去)>ボク(現在)>わたし(未來)

就快變女人喇
僕係男仔先用架喎(僕娘例外)
俺就係中性

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 21:23 發表

僕係男仔先用架喎(僕娘例外)
俺就係中性
俺比僕仲要男人架wo, 一般女性都唔會自稱俺, 但僕就於近年開始於小年紀女性中流行

我聽過一dd講法
唔肯定係官方情節
都係聽人up

王留美最後唔會幫天上人/三為一體,她是主管貝達的繼承人
沙慈因希望報復,參軍戰死
產油國的長髮公主會死,令剎那很太改變
除左e家出場的37個太陽爐,會有更新的太陽爐
天上人的新裝備即將登場(流星號???)                                                      <---肯定了
金髮男同紅髮黑鬼最後會幫剎那

附件

25-2-2008 21:12

引用:
原帖由 101653 於 25-2-2008 21:00 發表
我聽過一dd講法
唔肯定係官方情節
都係聽人up

王留美最後唔會幫天上人/三為一體,她是主管貝達的繼承人
沙慈因希望報復,參軍戰死
產油國的長髮公主會死,令剎那很太改變
除左e家出場的37個太陽爐,會有更新 ...
我唔想沙慈死....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 21:14 發表

我唔想沙慈死....
我更唔想グラハム死...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 21:14 發表

我唔想沙慈死....
好難講
~~他只是小角色
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-2-2008 21:31 發表

好難講
~~他只是小角色
佢死左套野就太黑暗了...

引用:
原帖由 zeta 於 25-2-2008 21:22 發表

我更唔想グラハム死...
我想睇加左GN-Driver既Over-Flag...不如叫OverLoaded Flag...

王留美真係好正...

引用:
原帖由 仔仔 於 26-2-2008 00:19 發表
王留美真係好正...
係咩??

附件

26-2-2008 07:27

發新話題