19 12
發新話題

[惡搞] 慎終追遠,請燒火鳳

[惡搞] 慎終追遠,請燒火鳳

所謂【繁衍的深意】
其實就是叫子孫燒火鳳讓我們在地下還有機會看完結局.......Orz

轉載自http://www.twbbs.net.tw/index.php?module=article&action=index&titleId=1277165
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

......日本果d咩 烏龍派出所都N百本啦.....冇事既!
幾大都追啦~火鳳~~!

不過....呂布就死,可能少左好多樂趣....
小東西出場數話便死了....唉~自古萌蘿皆早喪...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-3-2008 18:57 發表
......日本果d咩 烏龍派出所都N百本啦.....冇事既!
幾大都追啦~火鳳~~!

問題係陳生真係跟足史實時間既話真係會長過我地條命.......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 29-3-2008 21:25 發表

問題係陳生真係跟足史實時間既話真係會長過我地條命.......
我條命長過你~正常的話~所以冇咩所謂~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-3-2008 21:46 發表

我條命長過你~正常的話~所以冇咩所謂~
應該大家都唔夠長......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 29-3-2008 22:11 發表

應該大家都唔夠長......
陳生先死先...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-3-2008 11:42 發表

陳生先死先...
搵佢個仔畫埋落去......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 30-3-2008 15:19 發表

搵佢個仔畫埋落去......
佢果d "作者取材" 可能就係....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-3-2008 18:57 發表
幾大都追啦~火鳳~~!

三國史中,呂布係一個幾鍾意的人物,

火鳳入面論智,佢唔及上八奇,論武佢同關羽張飛打平,但在火鳳文武兼備的,睇落真係得呂布
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HunterX 於 29-3-2008 21:25 發表

唉..............火鳳出一年先係三國史的一年,................佢一路都有好多真橋但畫唔切,........可能我地都係睇少左好多野
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-3-2008 19:27 發表

佢果d "作者取材" 可能就係....
做多幾個小某幫手畫

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2008 19:45 發表

三國史中,呂布係一個幾鍾意的人物,

火鳳入面論智,佢唔及上八奇,論武佢同關羽張飛打平,但在火鳳文武兼備的,睇落真係得呂布
仲有孫策~!
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-3-2008 19:48 發表

唉..............火鳳出一年先係三國史的一年,................佢一路都有好多真橋但畫唔切,........可能我地都係睇少左好多野
一定啦, 佢自己都話有好多野想畫, 但係無時間俾佢畫~

-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 30-3-2008 22:09 發表

仲有孫策~!
但孫策有周瑜幫佢度好多野,呂布奪權的所有都係呂布自己度出o黎

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 31-3-2008 10:39 發表

但孫策有周瑜幫佢度好多野,呂布奪權的所有都係呂布自己度出o黎
我覺得呂布係聰明 但係欠缺左大智慧。 如果佢明白大智慧, 佢唔應該去選揀逆天而行, 做民心背向既事。
-但丁

19 12
發新話題