42 123
發新話題

秒速5cm

引用:
原帖由 ZaMaR 於 24-8-2007 21:40 發表
佢咁多套黎計,都係"秒速5cm"最好睇
"雲之彼端"我唔覺得特別正
秒速係好睇....唔gur佢咁現實lor不過....
<<雲>>個setting我覺得幾好wor...又唔會太過超現實,不過又有d神秘...(都唔知我自己講咩)

秒速係好睇不過太現實

非常真實,細膩既畫面配上比新聞感覺上還要真實,接近既故事,正正就係秒速既特點

大家唔好咁傷心啦,秒速其實係一個goodend黎,夢,要留在夢裡才是最美的,
男主最後的微笑代表佢都放開左,唔會再出現之前兩個中意佢既女仔咁既情況
(1000回信息也只拉近左雙方1cm,因為男孩未放得開幼時的那女孩)
雖然我每次睇返第一話尾時,都會十分心酸

引用:
原帖由 ZaMaR 於 24-8-2007 23:50 發表
非常真實,細膩既畫面配上比新聞感覺上還要真實,接近既故事,正正就係秒速既特點

大家唔好咁傷心啦,秒速其實係一個goodend黎,夢,要留在夢裡才是最美的,
男主最後的微笑代表佢都放開左,唔會再出現之前兩個中意 ...
Agree!但係..........除左女主角得到幸福外,其他.......
但同你一樣一睇Ending或聽到首歌就..........
http://www.youtube.com/watch?v=igmE2t7OIn0

未發生過或未曾開始過的戀情是最令人響往的, 人會對這種未發展的思愛有無窮的幻想和美好的堆疊, 是夢寐的一種吧...
回來打疫苗

終於睇左喇.............................嗚.......... 好想喊..........
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

香港就上畫

引用:
原帖由 olka 於 25-8-2007 16:22 發表
未發生過或未曾開始過的戀情是最令人響往的, 人會對這種未發展的思愛有無窮的幻想和美好的堆疊, 是夢寐的一種吧...
olka兄
講得一d都冇錯

香港已上畫
在UA Mega box 同郎豪坊UA

引用:
原帖由 p7009212 於 22-9-2007 00:04 發表
香港已上畫
在UA Mega box 同郎豪坊UA
請問係咪得呢2間有?

very touching story, every single frame is a beautiful picture....

One more time, one more chance...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 24-8-2007 23:50 發表

男主最後的微笑代表佢都放開左,唔會再出現之前兩個中意 ...
最令人有幻想的是那封男方給風吹走了的信和女方那未送出的信吧,一時間的一點的決定,可令故事演變成為兩回事,成熟後的男主角依然執著,看是把所有寄托在工作上,到發現問題時,仿忽找到了答案,那88年的衛星依然運行著,世界還在轉吧,滑浪少女真的是不錯。
回來打疫苗

42 123
發新話題