發新話題

Lucky Star迷請進....(睇完廿二先好入)

睇開動漫先鋒...小奈田
想快...都冇理由睇RAW

絕望動畫會唔會好過漫畫?
漫畫睇完第一本就凍死左...

It's time to face the truth.

想問問RAW是什麼
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 6-9-2007 03:54 發表
想問問RAW是什麼
RAW=原料
即係未做任何加工既野
(如:字幕,壓縮等)

引用:
原帖由 KenChing 於 6-9-2007 01:10 發表
睇開動漫先鋒...小奈田
想快...都冇理由睇RAW

絕望動畫會唔會好過漫畫?
漫畫睇完第一本就凍死左...
我覺得好正 ar~d 女角又過癮...講d野又爛~

嗯~ 咁睇黎動畫好好多bor...
始終有cv係有感情d

引用:
原帖由 KenChing 於 6-9-2007 18:49 發表
嗯~ 咁睇黎動畫好好多bor...
始終有cv係有感情d
d 剪接位又靚,d音樂又過癮~~

題外話,兄澤店長是不是已經從luckstar中"消失"了,雖然luckystar的故事已經開始有很多原創劇情,但我還是很想看兄澤店長的演出的
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

其實luckystar算不算是以腐女/宅女為目標的作品?
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 7-9-2007 09:37 發表
其實luckystar算不算是以腐女/宅女為目標的作品?
我覺得冇分男女...一樣有共嗚!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2007 19:06 發表

我覺得冇分男女...一樣有共嗚!
的確,我也是其中一份子,我覺得如果keroro是以男孩角度看的話,那lucky star便是從女孩角度看了.但兩者也是中性的,男女支持者一樣的多.
支那人 不等如 中國人

Lucky Star漫畫是女孩角度...
但動畫已經偏向男性化(賣萌+宅向)

引用:
原帖由 KenChing 於 8-9-2007 15:05 發表
Lucky Star漫畫是女孩角度...
但動畫已經偏向男性化(賣萌+宅向)
講真...如果lucky star做到好似Keroro咁個個星期有就好....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-9-2007 22:39 發表

講真...如果lucky star做到好似Keroro咁個個星期有就好....
lucky star不是每星期也有的嗎?
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 9-9-2007 00:04 發表

lucky star不是每星期也有的嗎?
我指持續的有上百集.......就黎完啦....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-9-2007 00:08 發表

我指持續的有上百集.......就黎完啦....
就黎完? 你指的是什麼? 的確,LUCKYSTAR 要做上上百集是有點困難
支那人 不等如 中國人

發新話題