發新話題

joey制作的"勇者王"

引用:
原帖由 向右趴 於 12-6-2007 08:51 發表

個頭?
頭就無改,但條頸就加高左1mm

引用:
原帖由 joey 於 12-6-2007 02:37 發表

咁講丫~用膠片去改裝己地方都是得5小處,你想知邊一部份呀?
,我想知道上半身和膝蓋的部份.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

膝蓋無改過~!

上半身,徐左關節都無改D乜wo~!

本來上身同盤骨是一體成型,之後我cut開加關節~~!

引用:
原帖由 joey 於 11-6-2007 17:47 發表

活動能力有限ar~~~~~~~
改埋關節放棄活動能力嘛

唔錯唔錯

回覆 #15 joey 的帖子

唔夠, 要cut+駁長, 同當年砌VF-1A/J/S一樣, 要誇張
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 joey 於 11-6-2007 17:47 發表

活動能力有限ar~~~~~~~
你可以改改佢隻手既關節    (我有小小經驗)

手.腳.腰都是咁改~!

回覆 #23 joey 的帖子

唔夠架, 做FIX情景一定用膠片做過

加小腿坦克履帶~!

引用:
原帖由 14692 於 14-6-2007 06:09 發表
唔夠架, 做FIX情景一定用膠片做過
唔只
要跟相做 基本上係要成隻重做車車試過整架s gundam
整整下bandai 出新果隻
結果冇晒心機唔整了

回覆 #26 車厘子 的帖子

砌情景既樂趣唔淨只係咁既

引用:
原帖由 joey 於 13-6-2007 22:46 發表

手.腳.腰都是咁改~!
師兄很強的說(對我而言),想問問這些全是用膠板"由零開始"做出來的嗎?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #28 WAIKO01 的帖子

砌模型樂趣之一----->DIY

回覆 #28 WAIKO01 的帖子

你想講乜ar??

發新話題