發新話題

WE GBB 專區2

轉到一半已經好實!thx c hing!
CANON 友
350D 17-40 mm 4L   50mm 1.8 430ex
400D 70-200mm 4L  85mm 1.8 580exII
BG-E3

要入晒or對正晒位,要用暴力1cm 1cm咁拎入去
我條urx 骨都係咁,仲要小心駛唔駛銼溥少少槍管位

成功左50% !thx c hing!
CANON 友
350D 17-40 mm 4L   50mm 1.8 430ex
400D 70-200mm 4L  85mm 1.8 580exII
BG-E3

引用:
原帖由 fai84 於 4-9-2009 02:01 發表
要入晒or對正晒位,要用暴力1cm 1cm咁拎入去
我條urx 骨都係咁,仲要小心駛唔駛銼溥少少槍管位
有時換骨真係好地獄

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 4-9-2009 03:03 發表

有時換骨真係好地獄
AGREE AGREE
我到呢一刻都係未安到
CANON 友
BG-E3

我整左成個幾鍾

引用:
原帖由 fai84 於 4-9-2009 03:14 發表
我整左成個幾鍾
所以請自購膠膠鎚一個

咩叫膠膠鎚??thx!
CANON 友
BG-E3

膠頭鐵鎚仔.....
..............

我試過we上條骨上到delta ring tools 都整爛埋

膠鎚同鐵鎚比有咩好處?
signature oversize

引用:
原帖由 Terryimac 於 5-9-2009 11:17 PM 發表
我試過we上條骨上到delta ring tools 都整爛埋

膠鎚同鐵鎚比有咩好處?
唔會扑爆d金屬...

引用:
原帖由 Terryimac 於 5-9-2009 23:17 發表

膠鎚同鐵鎚比有咩好處?
金屬打金屬既力會令兩樣都傷
輕則花 重則變形
用膠就因為佢比較軟 對金屬無咁大傷害
當然你大大力車落去 就咩都死啦

我諗起之前有個客問左我條問題

開面吹得好行話會有全開鏜parts..唔知係唔係真呢

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 6-9-2009 00:10 發表

金屬打金屬既力會令兩樣都傷
輕則花 重則變形
用膠就因為佢比較軟 對金屬無咁大傷害
當然你大大力車落去 就咩都死啦

我諗起之前有個客問左我條問題
咁等我都買個膠膠鎚扑下先

引用:
原帖由 rYaN 於 6-9-2009 00:21 發表
開面吹得好行話會有全開鏜parts..唔知係唔係真呢
係老細自己講的....