發新話題

4月HG版Blue Destiny 2號機

回覆 #15 熊仔爸爸 的帖子

.................
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 熊仔爸爸 於 8-2-2007 10:44 發表

放心 BD-03 係白色 0既
太空版陸戰型高達
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 熊仔爸爸 於 7-2-2007 08:22 發表

如果唔係 點叫藍色命運
我依家越 0黎 越驚佢出 MG 版 BD 系列
係就大鑊喇... 又要破財

引用:
原帖由 ACYY 於 12-2-2007 23:52 發表

係就大鑊喇... 又要破財
ei... i already 破ed...
bought 1 wingzero custom and 1 strike+IWSP

New
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

好像改了設定(是因為方便後來的hguc陸戰型生產??),原著中鐳射劍應該是收藏在前裙板中的正方型盒中的,而不是現在的小腿噴射器上的.(原著的噴射器是一組的裝到小腿上的.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

好藍..............

引用:
原帖由 WAIKO01 於 3-4-2007 00:52 發表
好像改了設定(是因為方便後來的hguc陸戰型生產??),原著中鐳射劍應該是收藏在前裙板中的正方型盒中的,而不是現在的小腿噴射器上的.(原著的噴射器是一組的裝到小腿上的.)
i guess u r right, there are news and photos about it in uwxxts already la
but this one also nice

當年HGUC GP03出果陣,係香港玩具反斗城,開左個記者招持會。當時BANDAI模型開發部總監,係講明UC世紀的所有機體(包括MA)係會全部出晒的,所以大家的銀包,大出血係正常的。輸血啦!

已經對D只係為左賣錢而出既模型無哂興趣........................
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 3-4-2007 22:56 發表
已經對D只係為左賣錢而出既模型無哂興趣........................
依小弟愚見~
相信高達都唔會出得幾多部...
因為江郎已經才盡...
宜家唔搵錢等幾時?

引用:
原帖由 MAGIC 於 3-4-2007 15:35 發表
當年HGUC GP03出果陣,係香港玩具反斗城,開左個記者招持會。當時BANDAI模型開發部總監,係講明UC世紀的所有機體(包括MA)係會全部出晒的,所以大家的銀包,大出血係正常的。輸血啦!
他肯出曬UC系機也是一件好事。況且他肯出,我未必一定肯買曬,買心頭好便夠。
其實BD系列已經等他出好耐,BLUE DESTINY的故事由SS GAME出後一直喜歡至今,希望笨大可以出曬BD1-3號機,完了我的心願

引用:
原帖由 MarK-C 於 3-4-2007 11:50 PM 發表

依小弟愚見~
相信高達都唔會出得幾多部...
因為江郎已經才盡...
宜家唔搵錢等幾時?
= =我細個果陣成日諗....高達有z有x有w.....係咪26隻字母都會有齊既呢.....

6月出HGUC RX-79 陸戰型高達!
實行“BD”同“08”一齊出!死未

又想買, 又想砌, 可惜冇時間砌, 隻眼又唔生性

發新話題