發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 rYaN 於 6-2-2009 11:36 發表

10哥~買啦
上年買左支wa m4....後悔到死
而家整又唔係,唔整又唔係
睇下we出咩野款先啦
m16a1就考慮

引用:
原帖由 拾哥 於 6-2-2009 12:06 PM 發表

上年買左支wa m4....後悔到死
而家整又唔係,唔整又唔係
睇下we出咩野款先啦
m16a1就考慮
16a3機會大d掛∼

引用:
原帖由 rYaN 於 6-2-2009 10:30 發表

我講左啦..自己蝕刻
買台版,自己刻,不過就冇得去3斤叫佢幫你換野

我想問下有冇師兄知 PM concept 果條SPR安唔安到上去?
萬分感謝~~~

唔知WE個全開膛補品,
個Bolt Assembly(係咪叫槍機頭 )做得靚唔靚呢
如果做到好似Marushin枝M16 cap槍咁,
一舊過痴住個Bolt Carrier就太可惜了

開唔開膛都唔重要,當初買得we,都係為左要穩定,預左冇咁靘,返而佢快d出多幾條唔同長度o既管,同出多d金身仲好啦,呢d又唔洗花太多時間開發

大家有冇買到3斤放出黎果個grip?
好似好正咁

引用:
原帖由 路比 於 6-2-2009 17:36 發表
開唔開膛都唔重要,當初買得we,都係為左要穩定,預左冇咁靘,返而佢快d出多幾條唔同長度o既管,同出多d金身仲好啦,呢d又唔洗花太多時間開發

大家有冇買到3斤放出黎果個grip?
好似好正咁
琴日見過果個 grip,淨得沙色,睇左無買,唔知有無師兄買左,裝左上去 fit 唔 fit 呢?
樓上51#師兄果張相嘅grip睇來似三斤果隻啵

引用:
原帖由 路比 於 6-2-2009 09:58 發表

post埋今年個樣啦
今年少一點金屬,多一點穩重~

附件

6-2-2009 17:47

F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

行街睇到有WE w4a1 parts 出

我看到3X , QR? , 有得賣 , 有O ring 同 bearing出左. 有C兄買了沒 ? DIY 得了嗎?? $$ 5貴 幾十有得買有點心動哇

我覺得佢個系統設計得有D玄機,
好似...放進任何一個系列都得.......
最重要的發射,後退動作原件.......係一組過的現成原件......
唔使從新設計過一組飛機/飛機座....等....
還是我.....諗多左.......??
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

回復 74# 的帖子

所以我好期待佢之後的gas blowback rifle~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 frankiecho 於 6-2-2009 19:27 發表
我看到3X , QR? , 有得賣 , 有O ring 同 bearing出左. 有C兄買了沒 ? DIY 得了嗎?? $$ 5貴 幾十有得買有點心動哇
師兄:樓上37#已經講過,出左又買左囉。
三斤嘅店員已幫小弟換左套bearing,最大個 O ring 上次打爆左,三斤免費換左,其他三個 O ring 未爛,未有換。

我又再買多枝無marking版,下星期攞去做KAC SR-16 marking先。

講嘢有壓力,對WE M4評價封口。

先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 路比 於 6-2-2009 01:51 PM 發表

買台版,自己刻,不過就冇得去3斤叫佢幫你換野
冇marking一定係台版?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 6-2-2009 20:33 發表
我覺得佢個系統設計得有D玄機,
好似...放進任何一個系列都得.......
最重要的發射,後退動作原件.......係一組過的現成原件......
唔使從新設計過一組飛機/飛機座....等....
還是我.....諗多左.......??
我同意你o既講法,我覺得個內部結扣似手槍,所以佢出多d款都唔會太難

發新話題