發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 路比 於 6-2-2009 13:51 發表

買台版,自己刻,不過就冇得去3斤叫佢幫你換野
小朋友...米玩啦!
先撩者賤,打死無怨。

回復 95# 的帖子

其實係三斤店員話我地知的~
事原上年12月在下同路比兄一齊去三斤問o-ring同blow lock有無得換時某店員同我地講只有有marking先有得免費換零件~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

咁多位師兄, 唔知大家有冇試過冇左bolt lock?  你地既情況係點同點樣解決呢?

我check過個bolt stop同匣都冇咩特別問題, 唔知會唔會同我換左尾通有關

會唔會因為行程唔同左lock唔到? 剪彈弓可行嗎?

先謝!

回復 97# 的帖子

師兄你會唔會係用左"原裝"尾通彈弓~?
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za

引用:
原帖由 westdog 於 7-2-2009 15:16 發表
其實係三斤店員話我地知的~
事原上年12月在下同路比兄一齊去三斤問o-ring同blow lock有無得換時某店員同我地講只有有marking先有得免費換零件~
可能個店員見你倆個咁Q, 所以玩Q你地啦!t
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 Terryimac 於 7-2-2009 05:36 PM 發表
咁多位師兄, 唔知大家有冇試過冇左bolt lock?  你地既情況係點同點樣解決呢?

我check過個bolt stop同匣都冇咩特別問題, 唔知會唔會同我換左尾通有關

先謝!
係唔係s某牌子通?如果係要cut buffer膠,,不過自己cut小心個橫切面唔平...

引用:
原帖由 westdog 於 7-2-2009 18:27 發表
師兄你會唔會係用左"原裝"尾通彈弓~?
係呀, 我都係用番完裝果條.. 會有問題嗎?

咁應該買邊隻彈弓先岩呢, 謝謝解答

回復 100# 的帖子

我係裝左copy UBR, 條尾通唔換唔得...

引用:
原帖由 Terryimac 於 7-2-2009 18:47 發表

係呀, 我都係用番完裝果條.. 會有問題嗎?

咁應該買邊隻彈弓先岩呢, 謝謝解答
我以為你用左原裝colt彈弓~
咁要度下個長度相差幾多~不過我都唔清楚~sorry~

引用:
原帖由 Terryimac 於 7-2-2009 06:49 PM 發表
我係裝左copy UBR, 條尾通唔換唔得...
cut buffer膠,,不過自己cut小心個橫切面唔平...<---

引用:
原帖由 rYaN 於 7-2-2009 19:15 發表

cut buffer膠,,不過自己cut小心個橫切面唔平...
thx 師兄, 係咪cut幾多要慢慢試?

其實果舊buffer膠有冇代替品? 我驚舊野cut左用番原裝通會唔會有問題?

引用:
原帖由 Terryimac 於 7-2-2009 09:46 PM 發表

thx 師兄, 係咪cut幾多要慢慢試?

其實果舊buffer膠有冇代替品? 我驚舊野cut左用番原裝通會唔會有問題?
換左就唔好再換啦 cut左唔知對原來果條有冇害...行動前請三思

引用:
原帖由 Terryimac 於 7-2-2009 17:36 發表

先謝!
I had the same experience before. I took it to "3x" for fixing. They didnt fix the problematic part, but just removed the whole problematic part. Now it works flawlessly. I wondered what is the function of this excessive part...

Bolt Lock 問題已經解決, 果然係因為Bolt後退行程問題Lock唔到,

但個人不建議cut Buffer 膠, 因為要set既位可能係幾mm之差, 好容易會cut錯返唔到轉頭,

我自己土炮d方法係買水喉用果d黑色防水膠圈, 逐塊慢慢set,

注意如果重set距離同原本buffer膠差太遠, 拉handle時會lock左個bolt係條通度回唔番前面的

引用:
原帖由 Terryimac 於 8-2-2009 05:50 PM 發表
Bolt Lock 問題已經解決, 果然係因為Bolt後退行程問題Lock唔到,

但個人不建議cut Buffer 膠, 因為要set既位可能係幾mm之差, 好容易會cut錯返唔到轉頭,

我自己土炮d方法係買水喉用果d黑色防水膠圈, 逐塊慢慢se ...
我已经整好,cut少少就得,不过一定要有機做,唔係衰左冇回頭

發新話題