發新話題

IKARIAM <- 一隻類似Simcity + AOM的game

其實點睇軍分

有個問題,我表哥有另一個a/c,我發覺佢點解運送唔到物資出去既???
已經有碼頭架喇啵

回復 452# 的帖子

係咪有人封鎖左你個港口黎緊打你呀?

回復 451# 的帖子

軍 分   維持費用   軍分卅維持費用
投石兵     0.8      8     0.1
劍士      1.58    16     0.1
方陣兵     4.64    24     0.19
衝撞車     9.08    52     0.17
弓箭手     6.88    32     0.22
投石車    16.12    72     0.22
火槍手    13.26    58     0.23
迫擊炮    64.02   128     0.5
蒸氣巨人   51.64    68     0.76
旋翼機    51.8     97     0.53
轟炸氣球   80.52   228     0.35
醫生     27.24   244     0.11
廚師     26.88   138     0.19
衝撞船     1.96    20     0.1
強弩船     2.6     24     0.11
噴火船     5.18    45     0.12
投石船     6.5     57     0.11
迫撃炮船   20.4    130     0.16
明輪衝撞船  16.94   114     0.15
潛水艇    24.98   126        0.2

回復 454# 的帖子

原來廚師咁高ga!?

回復 455# 的帖子

唔係呀  睇最尾嗰個   軍分卅維持費用

剛剛建立起身4個殖民地了~~~

儲資源儲得好辛苦

By the way, 之前加入CGF盟的兄弟唔好意思,小弟資源不足去擴充大使館,所以盟的事要hold住先,唔好意思!
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

有冇人需要晶呀?? 我需要酒
600換600丫
32:36既日之國

引用:
原帖由 阿明 於 29-12-2008 00:58 發表
有冇人需要晶呀?? 我需要酒
600換600丫
32:36既日之國
我同你換吖~~
原來我同你o係隔離島~

今晚打老虎

引用:
原帖由 Mars_SES 於 29-12-2008 01:40 發表

我同你換吖~~
原來我同你o係隔離島~
好呀,送去邊一個島??

引用:
原帖由 阿明 於 29-12-2008 01:50 發表

好呀,送去邊一個島??
31:35 天空之城
唔該哂!!!!
今晚打老虎

回復 456# 的帖子

睇黎機械人係最抵

kariam將會迎來新時代,除了有新建築物,連舊有建築物都會被重新設定.
有些舊建築物被降了價錢,有些舊建築物卻升值了.
身為精明的消費者,減價當然歡迎;
但加價就可免則免了......
所以現在來比較一下0.2.8和0.3.0的建築物消費,看看那個比較平?

以下純粹樓主的個人意見,如有不滿,歡迎一齊討論

市政府 ----> 0.3.0好貴,大概貴左4-6倍吧...
學院 ------> 大家差唔多啦~~
倉庫 ------> 0.3.0貴少少啦,可以接受. (不過0.3.0容量超大~~)
酒館 ------> 情況比較微妙......就結論黎講都係等到0.3.0才升吧...
皇宮 ------> 宜加衝皇宮ga人正傻仔~~~XD (聽講lv5皇宮要用到大量硫磺?!)
博物館 ----> 博物館唔難升,宜加就好升爆佢啦! (升到soft cap)
港口 ------> 0.3.0好似平d...宜加還是玩細港口戰術好了.
船塢 ------> 0.3.0比較貴,最好宜加升.
兵營 ------> 宜加唔衝兵營,你一定會後悔......
城牆 ------> 宜加唔衝城牆ga人正傻仔~~~ :dash:
大使館 ----> 0.3.0貴1倍.
市場 ------> 0.3.0用木多左;用石少左.
兵工廠 ----> 有需要高lv兵工廠ga朋友宜加好升啦,0.3.0係貴少少架
間諜小屋 --> 0.3.0係平d,到時先起.

木場 -------> 0.3.0貴少少
礦場 -------> 差唔多

回復 463# 的帖子

唉,但係而家想衝都要有資源衝至得o架....

同埋聽講0.3.0好似不再守港口限制,任搶,是嗎?
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

回復 464# 的帖子

對,睇對方人數
所以佢地話係0.3.0係鼓勵進攻

發新話題