發新話題

IKARIAM <- 一隻類似Simcity + AOM的game

回復 492# 的帖子

你係邉?
96:96搵我
ikariam!~
94:96    J_A ஐ - destiny    石
96:96    J_A ஐ - jeffrey       硫磺
95:97    J_A ஐ - DE-050   提子
95:07    J_A ஐ - P90           提子

引用:
原帖由 Boniface 於 3-1-2009 16:41 發表
睇黎佢實力真係唔少野

cgf兄弟們,上呀!!
就算佢實力點強都好,我唔信佢可以以寡敵眾!
大家可以攻擊下佢既二,三期,令到佢忙到分唔到身
總店同一期隔離台安排左人手
我地無論如何都一定要食呢隻蝦餃,睇下 ...
很好很好... 成班兄弟都冇捨我而去,錫啖先

引用:
原帖由 ACYY 於 3-1-2009 20:34 發表

很好很好... 成班兄弟都冇捨我而去,錫啖先
CGF動員令?!
對方陸軍兵力如何?

可以報下蝦餃所有城的位置?

如果我地d船一齊封佢會唔會互打架?咁陸軍又會唔會互打?

小的亦剛剛已經透過盟內訊息,請各位入了CGF盟的朋友報告一下自己的兵力,就著自己的能力預備出兵。
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

WGA已兵分4路向蝦餃4個城出兵,但蝦餃亦同時出兵攻我地4個國家.
丁丁鎮 50:45
布丁鎮 47:46
窮丁鎮 52:46

申請入CGF盟了

在度講我地的部署我怕會比街外人知....因為個盟介紹寫左CGF出黎

引用:
原帖由 布丁丁 於 3-1-2009 22:45 發表
WGA已兵分4路向蝦餃4個城出兵,但蝦餃亦同時出兵攻我地4個國家.
我o係4:10,有個都係WGA的人同我同一個島,係cgf or 其他wargame的師兄??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

師兄們,其實我已經搵緊o的比較高分的朋友幫手,不過有兩樣野我覺得我們出兵前要考慮:

1. 布丁丁妳是不是在已經捐木的情況下仍然被人打了?如果是就真的是那條友有問題,要比o的「反應」佢....

2. CGF盟友們的兵力實際情況....我剛剛看過了,原來我是可以看到已入盟的盟友的兵力的,老實講我睇完之後有o的o的擔心...

以下是我對這次事件的一些意見:

1. 真的要打那條友的話,亦應向其所屬的盟的外交官溝通,講明是軍事行動是針對這傢伙的囂張問題,對他們的盟其實無意見,將戰事局限在針對該人的層面,避免盟戰;

2. CGF盟現階段實在未有力挑戰該賤精,大家覺得我做衰仔我都要講句,會唔會我們暫時唔行動住,避免被人連根拔起?一旦WGA那邊有乜事,都仲有枝旗比Wargame兄弟們進行下一步步署?

我知我做了衰仔,不過我覺得同打wargame一樣,總要先想辦法令自己不會死先~~ 請大家原諒我。
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

回復 533# 的帖子

其實你都o岩
其實最煩係果條友個盟如果介入就真係唔樂觀
不過而家果邊好似講緊數
可能唔洗打
今晚打老虎

引用:
原帖由 積夫 於 4-1-2009 01:49 發表
師兄們,其實我已經搵緊o的比較高分的朋友幫手,不過有兩樣野我覺得我們出兵前要考慮:

1. 布丁丁妳是不是在已經捐木的情況下仍然被人打了?如果是就真的是那條友有問題,要比o的「反應」佢....

2. CGF盟友們的 ...
嗯嗯... 其實我同羊羊都係和平愛好者來的

其實最煩係果條友打完丁丁在和佢個聯盟外交官講緊數時,又收到佢打wargame盟友
所以才打個賤精,針對佢專蝦新人。
轉載 -
蝦餃飯店總會主人 訊息 蝦餃飯店二期 [53:47] 01.01.2009 14:24:00
搶他很方便,20mins就到,廢話少說 ",好明顯佢係想挑起戰事

其實我真係唔樂觀架,不過要比o的「反應」佢,等這傢伙唔好咁囂張。
不過果邊好似
" 來自聯盟 Plague Guild 的 ckw7556 向你發送以下訊息: WarGameAlliance 外交官你好嗎, 我想問下你們有沒有興趣和我們合併或者你們有沒有興趣加入做我們Plague Guild 聯盟的做我們的分盟啊,希望你們有沒有興趣都回覆我好嗎???恭祝你們Civil Union的盟友新年快樂! ^^

Best Regards
ckw7556 "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我已作出以下回應 -

轉載 -

" 你好, 新年快樂, 非常感謝你們Plague Guild聯盟邀請我們加盟, 我徵詢過我們的成員意見, 他們都表示想保持自已的聯盟獨立, 另一方面亦不想錯失跟你們建交的機會, 因此我們建議由你們Plague Guild聯盟提出, 我們簽訂和平條約, 好嗎?

WGA外交官 - Andy "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
問題是, 一方面他們的成員挑釁及攻擊我們的成員布丁丁, 另一方面又想我們加入他們的聯盟, 我覺得, 應該要Plague Guild聯盟向我們解釋一下, 到底是想尋求和平, 還是想吞並我們?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-1-2009 01:27 發表

我o係4:10,有個都係WGA的人同我同一個島,係cgf or 其他wargame的師兄??
叫咩名?
丁丁鎮 50:45
布丁鎮 47:46
窮丁鎮 52:46

布丁丁不但守城成功,仲串佢師兄,請問點解你又打我呀,我咪應承你一攪掂就捐木囉,你係咪男人呀?咁樣蝦一個女仔. "
跟住佢居然答"我快死了...."
最後佢仲議和,所以CGF可以唔洗幫手.
下面藍色為布丁丁,紅色為蝦傲賤人.

我快死了....

03.01.2009 15:58 bodingding 寫下::
> 師兄,請問點解你又打我呀,我咪應承你一攪掂就捐木囉,你係咪男人呀?咁樣蝦一個女仔. 回覆 刪除 回報
蝦餃飯店總會主人 訊息 蝦餃飯店總店 [52:46] 03.01.2009 16:06:54
你個盟D人打我!!!!!!
7時 07分 51秒來自 St Boniface 的 10 兵力正在前往封鎖 蝦餃飯店一期 港口的途中。
19時 26分 57秒來自 南昌市 的 30 兵力正在前往封鎖 蝦餃飯店一期 港口的途中。
20時 18分 23秒16 兵力正在從 仲夏小城 返回 蝦餃飯店一期 。
攻擊 蝦餃飯店總店

12時 58分 25秒來自 WGO K隆星 的 7 兵力正在前往封鎖 蝦餃飯店總店 港口的途中。

敵方攻擊狀況攻擊 蝦餃飯店二期

1日 05時 18分來自 南京軍區 的 16 兵力正在前往封鎖 蝦餃飯店二期 港口的途中。

03.01.2009 15:58 bodingding 寫下::
> 師兄,請問點解你又打我呀,我咪應承你一攪掂就捐木囉,你係咪男人呀?咁樣蝦一個女仔. 回覆 刪除 回報

回覆 刪除 回報

首先,今次真係好多謝各位盟友們團結和幫忙,感激!!
其實我地本身個聯盟重好弱,好彩齊心,俾佢知我地唔好蝦, 唔再騷擾我地
現時希望大家重整實力壯大聯盟,所以我都唔想要各位盟友們損失咁多金錢資源去打佢。
希望大家盡量給資源幫助有出兵打蝦餃的盟友~希望將軍和內政官幫手確實位置和需要
非常感謝大家~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-1-2009 01:27 發表

講起果位WGA既人兄,係12月31,1月1 連續兩日不知為何攻打我兩次,我有捐木,又無四周亂攻人....但基於我而家專心發展內政,無力起兵...暫時就算了....

發新話題