17 12
發新話題

大家好 小弟儲左成半年錢 就諗住買416系列既槍 (唔係成日打) 亦都決定左買vfc既416  不過問題來啦  小弟唔知道買416d好 定係買m27 iar 事關2把野咩都好似 所以想ching比下意見

m27 iar 其實只係長管嘅分別, 睇下你多打CQB定室外場LA
希望幫到你

引用:
原帖由 sam94042203 於 28-12-2012 22:41 發表
m27 iar 其實只係長管嘅分別, 睇下你多打CQB定室外場LA
希望幫到你
thx ching 今次vfc 既 m27 可以原裝落場?

其實小弟自己幾年前睇左FUTURE WEAPON就鐘意左支M27架LA
所以我自己簡會簡M27
我自己冇AR, 不過聽講BOLT LOCK好多有事, 但齊體唔錯

http://www.youtube.com/watch?v=OukIvPxdakw

引用:
原帖由 sam94042203 於 28-12-2012 22:55 發表
其實小弟自己幾年前睇左FUTURE WEAPON就鐘意左支M27架LA
所以我自己簡會簡M27
我自己冇AR, 不過聽講BOLT LOCK好多有事, 但齊體唔錯

http://www.youtube.com/watch?v=OukIvPxdakw
係bo m27 有冇補品架?

VFC支M27同416同M4其實個系統係一樣
真槍就差少少(其實唔少 )

有錯請指出

回覆 3# 的帖子

原裝一定過火, 補品 steel bolt: z-parts, 其他野z-parts & vfc自家有d, m4同416 bolt 吾同

引用:
原帖由 zekecheung 於 28-12-2012 23:31 發表
原裝一定過火, 補品 steel bolt: z-parts, 其他野z-parts & vfc自家有d, m4同416 bolt 吾同
大約幾多j?

回覆 8# 的帖子

1.5j up睇天氣

引用:
原帖由 sam94042203 於 28-12-2012 22:55 發表
所以我自己簡會簡M27

吓, 片中果支LWRC係落選佳麗來喎, 現在陪陸戰隊開工果支係HK
另如果樓主唔洗一定要GBB, VFC 支AEG 版416都可以

416 等馬記果支好過

引用:
原帖由 NCP013 於 29-12-2012 00:25 發表

吓, 片中果支LWRC係落選佳麗來喎, 現在陪陸戰隊開工果支係HK
另如果樓主唔洗一定要GBB, VFC 支AEG 版416都可以
我就係要買gbb呢

鐘意邊款買邊款, 除416c, 呢兩支長短&配件有d分別
留意416要買跟V3膠飛機版, M27佢係跟舊版金屬飛外殻(唔知有冇改番)
撞針組係唔係最新就唔知, 總之台灣最新版會少鍋氣之前版, 問題係香港既貨係…?
我都等左大半年都唔敢再出手

引用:
原帖由 gainax 於 30-12-2012 18:39 發表
鐘意邊款買邊款, 除416c, 呢兩支長短&配件有d分別
留意416要買跟V3膠飛機版, M27佢係跟舊版金屬飛外殻(唔知有冇改番)
撞針組係唔係最新就唔知, 總之台灣最新版會少鍋氣之前版, 問題係香港既貨係…?
我都 ...
我都係等左好耐....點知聖誕冇槍店做呢支特價  w豬c都只係做g36系列  槍街就只係見到vfc 416有特價
另外認真一問 呢支m27係咪唔受歡迎 因為見各大論壇都冇咩點討論過呢把槍 定係因為個系統同之前416差唔多所以冇人買

M27特別款又比416貴一節可能唔係個個啱, 入面都係咁上下冇乜人講了,
而家我都係優先考慮佢m4系列算,等佢搞番好個上身先, 如果佢416系列同12版m4入面一樣就入得過,
12版m4評價ok,再自己執執都可以吧

17 12
發新話題