29 12
發新話題

M4 gbb冇左退鏿求教

M4 gbb冇左退鏿求教

各位大大
小弟支m4 gbb開槍既時候有blow-back但係打曬子彈之後又唔識退鏿
想問下係咪冇得救?有咩醫治方法?
支槍係中國製造

應該係隻匣既問題
影張相黎睇下
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 16-12-2013 00:46 發表
應該係隻匣既問題
影張相黎睇下

附件

16-12-2013 01:19

有無試軟彈弓  天氣不能不認凍左
手拉扣到BOLT 多數兩個問題 BOLT STOP或者個BOLT虧左 或者太凍唔係行晒全程

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 16-12-2013 01:30 發表
有無試軟彈弓  天氣不能不認凍左
手拉扣到BOLT 多數兩個問題 BOLT STOP或者個BOLT虧左 或者太凍唔係行晒全程
可能係前兩者,因為之前已經有問題
咁想問問C兄BOLT STOP或者個BOLT虧左可以點救?

DIY種鏍絲或者換新

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 16-12-2013 02:44 發表
DIY種鏍絲或者換新
小弟乃gbb新手一條,"鏍絲"係指邊舊,有冇d"專有名詞"?
另外如果換新係指成支槍換新?

引用:
原帖由 kaige321 於 16-12-2013 01:19 發表

你有無擺左過厚既buffer係buffer tube入面?
其餘可能性同其它師兄講既差不多, 冷天氣, recoil spring, bolt catch 蝕左等等
影埋bolt carrier及bolt catch睇下有無問題...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 kaige321 於 16-12-2013 08:15 發表

小弟乃gbb新手一條,"鏍絲"係指邊舊,有冇d"專有名詞"?
另外如果換新係指成支槍換新?
如果係bolt catch 或 bolt carrier 蝕左, 解決方法可種"鏍絲", 位置如下
(借用F22師兄的相)

thx ching
我今晚影番d相上黎

果然正如C兄們所講
當我隻手"的"住個粒野既時候係可以退鏿,一放手就回復原狀
應該係個粒野出冇問題....
我想問下有冇件可以買
另外種鏍絲難5難...小弟連拆粒野出黎都唔識

附件

16-12-2013 18:02

16-12-2013 18:02

回覆 11# 的帖子

引用:
原帖由 JBL 於 16-12-2013 20:51 發表
個LOCK BOLT 位蝕左之嘛,GBB常見問題黎,只要拆條BOLT出黎用銼仔銼返直90度角個LOCK BOLT位就即刻回復正常...
小弟想問下"拆條BOLT"點拆?我淨係識上下身分開

引用:
原帖由 kaige321 於 16-12-2013 20:58 發表

小弟想問下"拆條BOLT"點拆?我淨係識上下身分開
打出條後pin, 之後45度上槍身, 再拉條charging handle

如果拆入面就首先打走bolt 尾個e ring, 再禁走左邊執bolt片, 之後就可以將飛機攞走, 剩番bolt carrier

我生得聰明得罪你咩!!!

29 12
發新話題