發新話題

A.E.豬 p90幾問

A.E.豬 p90幾問

其實我仲未買AE豬嘅p90
我知道老馬P90先係最好選擇
But老馬p90依家真係好貴,我後悔幾年前無買 (貴左差唔多成千銀)
1)見到有師兄話AE豬P90改完好似OK
仲有POST過改件LIST出黎,但我搵唔返  (其實我懷疑係唔係另一邊討論區...)
唔知有無好心師兄可以POST多次
2)AE豬可以用老馬匣?需唔需要修整一下先用到~?
(聽聞ae豬,ca,其他國狗匣都用唔過...)
3)AE豬會唔會出現單發變連發嘅情況?我諗住用黎打cqb
4)最後我係想TR配HOLOSIGHT
請問G&標係唔係出過HOLO?大約咩價位到?

希望師兄們幫忙解困一下

A.E.豬 p90幾問
But老馬p90依家真係好貴,我後悔幾年前無買 (貴左差唔多成千銀)
仲有POST過改件LIST出黎,但我搵唔返  (其實我懷疑係唔係另一邊討論區...)
唔知有無好心師兄可以POST多次
個個post無咩印象, 不過都係個d野姐! 就咁打出黎都ok!

1. 一係馬記hop-up座, 一係金屬個個.  原裝有高低級問題, 又唔係咩好料, 唔建議跟, 直接換.
2. 缸頭本身已經唔係一體, 亦有搖搖地問題, 建議換過個.  無記錯吉打定firzt有.
3. 推彈咀唔得! 要換, 最簡單係同缸頭同廠, 理論上唔fit size機會比較低.
4. 拍頭o-ring, 度過個氣缸直徑去買 & 唔好只係諗住老馬貨就feel緊!
5. set齒用介子, 佢本身d齒係無set好搖黎搖去.
6. hop-up膠, 想換就換, for打室外 & 打人的話, 目前有好多選擇, 魔膠係其一.  只for打cqb就唔換都無問題.

2)AE豬可以用老馬匣?需唔需要修整一下先用到~?
(聽聞ae豬,ca,其他國狗匣都用唔過...)

老馬直上.  za唔知, 但係無咩信心.

3)AE豬會唔會出現單發變連發嘅情況?我諗住用黎打cqb
4)最後我係想TR配HOLOSIGHT
請問G&標係唔係出過HOLO?大約咩價位到?

希望師兄們幫忙解困一下

引用:
原帖由 faihk 於 12-5-2012 10:48 發表
A.E.豬 p90幾問
仲有POST過改件LIST出黎,但我搵唔返   ...
唔該哂師兄~睇黎1)我記錯係其他地方睇過

其實改槍有無得搵鋪頭講定要求俾佢搞?因為我唔識拆槍,唔多放心

我應該打到出問題先會去改

引用:
原帖由 aile1993 於 12-5-2012 11:05 發表

唔該哂師兄~睇黎1)我記錯係其他地方睇過

其實改槍有無得搵鋪頭講定要求俾佢搞?因為我唔識拆槍,唔多放心

我應該打到出問題先會去改
或者係應該咁講.  不過你最緊要係知E支 / 你支槍係打緊咩力水.

引用:
原帖由 faihk 於 12-5-2012 12:08 發表

或者係應該咁講.  不過你最緊要係知E支 / 你支槍係打緊咩力水.
好似係網上唔多見有人講,不過國狗野應該都會超大部份場嘅限J?

引用:
原帖由 aile1993 於 12-5-2012 12:11 發表

好似係網上唔多見有人講,不過國狗野應該都會超大部份場嘅限J?
漏氣情況下好難講, 亦有可能會攪到愈打愈大力.

引用:
原帖由 faihk 於 12-5-2012 12:16 發表

漏氣情況下好難講, 亦有可能會攪到愈打愈大力.
如果去軍軍軍/SSP買唔知有無得check埋呢

另外我仲想補問下"我們的"PDW買左可唔可以即落場~?

引用:
原帖由 aile1993 於 12-5-2012 12:18 發表

如果去軍軍軍/SSP買唔知有無得check埋呢

另外我仲想補問下"我們的"PDW買左可唔可以即落場~?
無...
有冇朋友有check機呀?

引用:
原帖由 faihk 於 12-5-2012 12:21 發表

無...
有冇朋友有check機呀?
有就有~唯有買完先去CHECK(又叫唔到佢地拎出去=])

但其實用鋁罐可唔可以當係折現方法

引用:
原帖由 aile1993 於 12-5-2012 12:29 發表

有就有~唯有買完先去CHECK(又叫唔到佢地拎出去=])

但其實用鋁罐可唔可以當係折現方法
佢地收鋁罐咩? 係米嫁?

鋁罐無話唔得! 但係唔準. 1 同 1.3都係兩面力, 但係個場只比你1.2你就...

引用:
原帖由 faihk 於 12-5-2012 12:33 發表

佢地收鋁罐咩? 係米嫁?

鋁罐無話唔得! 但係唔準. 1 同 1.3都係兩面力, 但係個場只比你1.2你就...
咪笑我用字唔岩啦師兄

買完之後check唔岩換條彈弓都唔太難嘅,都係搵朋友幫我換

打CQB...
我班朋友本身都係用P90...
但而家已經轉用左氣手槍...

自己諗啦...

P90睇落係CQB好睇好用又多彈...
但實際上...

發新話題