67 12345
發新話題

[認真] 星期一牢騷文︰咩中槍認死真係咁難咩?

星期一牢騷文︰咩中槍認死真係咁難咩?

呢個情況時有發生,不過今次情況有少少唔同,所以都係要發下牢騷
呢個世界咩人都有,無論係邊度泥ge人,一樣都有老鼠屎
我唔否認今次個搞手有做得不足之處
話哂佢係第一次搞,我地隊亦係第一次玩MILSIM
不過我想講ge係玩家質素問題

你可能會覺得我偏幫某部份人,你鍾意點睇就點睇

我係參與一個主要由外籍/English speaker人士組成ge一個團隊ge一位老手,而我自己都叫做係一個本地人
尋日我地聯同另外兩隊外籍/English speaker小隊玩MILSIM,而對面隊係一班本地人
成場game對面隊持續有不死人,可能有人話依家係玩氣槍姐,唔係望邊度射中邊度
一次係咁,兩次係咁,三次係咁,四次係咁

我玩左都一段長時間,初期都係同本地人玩,依家已經變成唔多想同本地人玩
香港airsoft玩家當然係本地人佔大多數,但係我眼見我地呢類外籍/English speaker玩家仲識守規矩過本地人,客氣過本地人
我識咁多個,無論係唔係我地隊ge人,都冇見過不死人,相反同本地人約戰(唔計一班圍內識ge玩),閒閒地都執到幾件不死
自己地方自己玩家都做唔好本身,根本係笑話

自己攪手outdoor 收費場都頗多個年頭 ( 自己友game ,偶有2, 3 個生面口 ),
個人經驗,當你發覺有d 玩家十分執著完場時殺左幾多個,自己又幾咁少死,呢d 玩家值得注目

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我都試過去錯場同左外籍人打左一場,氣氛好好,唔會有人中途投訴對方不死人
最深刻印象打完有人唔見咗隻手槍甲,轉場前全部人一齊入去搵
我要玩耍故我在

引用:
原帖由 Dave 於 2017-2-20 12:00 發表
自己攪手outdoor 收費場都頗多個年頭 ( 自己友game ,偶有2, 3 個生面口 ),
個人經驗,當你發覺有d 玩家十分執著完場時殺左幾多個,自己又幾咁少死,呢d 玩家值得注目
唔知其他人啦,我地明知中槍會認死,懷疑中槍都照認死,仲會死左對做低自己個個笑住俾個俾個like,出返休息區繼續吹水
唔會成話自己做低幾多個又冇咩點死,enjoy場game,enjoy同朋友玩先係真理

引用:
原帖由 werewolf319 於 2017-2-20 12:08 發表
我都試過去錯場同左外籍人打左一場,氣氛好好,唔會有人中途投訴對方不死人
最深刻印象打完有人唔見咗隻手槍甲,轉場前全部人一齊入去搵
尋日有人跌GLOCK,有人跌匣,有人跌knee pad,一齊周圍搵

咁! 外國人都有哀人!

玩WAR GAME玩得開心要有以下調件!

1) 自律
2) 有善
3) 認真

樓主! 明知班人係咁"死要面"! 算啦! 無謂介意

引用:
原帖由 rho837 於 2017-2-20 12:35 發表
咁! 外國人都有哀人!

玩WAR GAME玩得開心要有以下調件!

1) 自律
2) 有善
3) 認真

樓主! 明知班人係咁"死要面"! 算啦! 無謂介意
唔太介意,因為我地happy已經蓋過左地對佢地不死ge不滿
其實我主要想講ge係,好笑ge係香港地香港玩家連本身自己都做唔好,嗚呼哀哉

ching
我尋日都係度
我應該同你同一邊
我係外藉小隊
普遍好似都係本地人多問題
好似中場有個本地人問候哂人話咩同人傾計野
話人做乜好射佢
em...人有錯手, say 句sorry咪算囉

btw
6個鐘non stop真係好din好攰

引用:
原帖由 ++朗++ 於 2017-2-20 13:23 發表
ching
我尋日都係度
我應該同你同一邊
我係外藉小隊
普遍好似都係本地人多問題
好似中場有個本地人問候哂人話咩同人傾計野
話人做乜好射佢
em...人有錯手, say 句sorry咪算囉

btw
6個鐘non stop真係好din ...
咦咦咦,你係邊位?你跟邊隊外籍小隊先?
查實唔知對面本地隊總共有幾多人,因為根本由頭到尾都冇正式見哂對家

個本地人係好似食緊野但係又俾人開槍打
好想知佢係邊個位食野
我地食野全部都走返去HQ開餐,又唔見我地俾人打
佢可能唔知我地係一堆英文人,係咁用廣東話媽媽聲
跟住有人大叫︰「In English!」

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 14:13 發表

咦咦咦,你係邊位?你跟邊隊外籍小隊先?
查實唔知對面本地隊總共有幾多人,因為根本由頭到尾都冇正式見哂對家

個本地人係好似食緊野但係又俾人開槍打
好想知佢係邊個位食野
我地食野全部都走返去HQ開餐, ...
我係team 4唯一一個香港人
據知原本係有60人玩
點知有班菲律賓人臨時加人
原本話有10佪
點知嚟咗17個
又用high cap匣
又不死
不過我都係聴我teamate講
冇親眼證實

引用:
原帖由 ++朗++ 於 2017-2-20 14:37 發表

我係team 4唯一一個香港人
據知原本係有60人玩
點知有班菲律賓人臨時加人
原本話有10佪
點知嚟咗17個
又用high cap匣
又不死
不過我都係聴我teamate講
冇親眼證實
原來你係跟猩猩個隊,失禮失禮
菲律賓有冇不死我就唔知,不過hi-cap匣就真係有,事關我聽到拉鍊聲

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 14:43 發表

原來你係跟猩猩個隊,失禮失禮
菲律賓有冇不死我就唔知,不過hi-cap匣就真係有,事關我聽到拉鍊聲
失咩敬
我都係抆衫尾join

算啦
樹大有枯枝
整體嚟講都正ge
香港好少呵可以咁大型

最好笑係我teamate係sniper
佢射中咗個不死
大聲話"you got hit, assxxxx"
之後條友先嗌"hit"

引用:
原帖由 ++朗++ 於 2017-2-20 15:37 發表

失咩敬
我都係抆衫尾join

算啦
樹大有枯枝
整體嚟講都正ge
香港好少呵可以咁大型

最好笑係我teamate係sniper
佢射中咗個不死
大聲話"you got hit, assxxxx"
之後條友先嗌"hit"
你個隊其他人係米都係法國人?
猩猩入面我淨係識Denis一個

你有冇行錯左上馬路

Join多D我地呢類外籍團game啦,好玩之餘又識到唔同有品人
香港airsoft界好「聯合國」,咩人組ge團都好,一次過識哂唔同地方泥ge人

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 15:47 發表

你個隊其他人係米都係法國人?
猩猩入面我淨係識Denis一個

Join多D我地呢類外籍團game啦,好玩之餘又識到唔同有品人
香港airsoft界好「聯合國」,咩人組ge團都好,一次過識哂唔同地方泥ge人

所以我個radio開咗等於冇開
你識denis?
頭先我講個sniper咪佢囉
香港真係好多鬼同abc玩airsoft

引用:
原帖由 ++朗++ 於 2017-2-20 15:54 發表

所以我個radio開咗等於冇開
你識denis?
頭先我講個sniper咪佢囉
香港真係好多鬼同abc玩airsoft
唔算好熟,有過兩句咁,佢同我D朋友多野講D,因為佢地係咁講SRS經
幾次去W28佢都做staff跟我地
之前又試過同興發14樓同埋猩猩搞活動

香港地方細,又咩人都有,自然「聯合國」
係睇你有冇機會可以埋堆姐,不過真係要有品(我地睇得最重係槍品)同埋最好可以用英文溝通到

外國人性格同香港人唔同,比較熱情之餘,唔識你都會行埋泥主動同你講野幫下手,基本上只要一場game已經可以打成一片,所以同佢地玩係好輕鬆
同埋我join個時只係組成兩個月,人未算多,所以同reular members同埋admins都幾friend

67 12345
發新話題