發新話題

052C x 2 + 052D x 3...加新空警KJ500

052C x 2 + 052D x 3...加新空警KJ500

2 x Type 052C and 3 x Type 052D under construction in Shanghai.
空警KJ500新中型預警機,使用水滴型整流罩…小型化AESA雷達性能接近KJ2000,但使用全國產高新8型(運8)機體,以提高生產量滿足空軍需要…

附件

13-10-2013 18:56

KJ500

最後一張,就是高清“機密“圖的來源
用運8改來作載台,用上ZDK-03的構成,是空警“普及化“的第一步。
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 2# 的帖子

係無計,Y-20仲未實用化,俄佬IL-76違約,依家平台唔夠用啊……更加唔好話連影都未有既C919型

引用:
原帖由 Hamlet 於 14-10-2013 21:45 發表
係無計,Y-20仲未實用化,俄佬IL-76違約,依家平台唔夠用啊……更加唔好話連影都未有既C919型
冇錯…又係被迫出嚟,原本仲想買D二手IL76嚟改多幾隻KJ2000用住先,但係諗個度過…機體强度受唔受得住長時間空中值班…係一個大問題,KJ200又達唔到全功能指揮管制要求…正冇計之時,雷達小型化竟然有所突破……以中型運8機體可以執行KJ2000嘅八成功能…正所謂…粗粗地頂住先啦…哈哈

輕度增升磨菇,減輕埋擾流

引用:
原帖由 WAIKO01 於 14-10-2013 20:21 發表
最後一張,就是高清“機密“圖的來源
用運8改來作載台,用上ZDK-03的構成,是空警“普及化“的第一步。
ZDK03係專為巴基斯坦所造嘅機械轉動掃瞄雷達,同自用嘅所有空警雷達型號冇關連性,基本上自用嘅預警機都係主動相控陣電子掃描雷達(AESA),分別紙係中型兩面風冷(kj200)或大型三面水冷(kj2000)固定式,而新kj500係小型化三面固定式AESA…
樓上好圖

俄佬IL-76違左約了?未搞掂?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-10-2013 16:01 發表
俄佬IL-76違左約了?未搞掂?
約已違……衰當年產能跟唔上同冇錢開工,到而家產能都未能完全應付到自用同出口需求,聽聞份約已用其它型式繼續執行………(SU35…同達拉式潛艇採購案……!!)

其實俄佬都吾想…

發新話題