發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 seals 於 4-11-2008 23:59 發表
WA M4 我有,不過重打爛咗添!

我現有三個選擇:

選擇 1.再買WA M4

優點:操作極正,像真極高,用Topgas後座力強槍。
缺點:但連金屬配件極貴,夾貴及夾漏氣。

選擇 2. 買井勝 M4

優點:WA M ...
個人認為:
後勤補品parts是否充足對一枝鎗很重要,
而影響後勤補品parts多少的因素就是看那款鎗能否成為主流,
WA M4不用說,已有不少廠家為她推出不同的補品parts,
我更深信來年會有更多廠商去分這塊大餅,
但WE及井勝的後勤補品parts大概只有自家廠生產,
當然,沒有人希望買一件玩具回來還要不斷灌錢維修,
但鎗是一種能[曬]的玩具,就算不換內部parts,
也會在外觀上大搞一番來[曬],
而在這點上,WE及井勝的特別金屬身可選擇程度大概會比WA的少吧~

不過,就性能及定價而言,WE的確能搶去不少Gas Blow Back市場,
始終經濟不景嘛~

井勝唔係用wa系統的嗎

引用:
原帖由 路比 於 5-11-2008 10:52 發表
井勝唔係用wa系統的嗎
井勝有d 數位改左
塑膠戰隊

依家夠料自己搞枝m4 出泥未 ??

我見prime 份bolt 有得賣la , 全程自己搞既話就有多d 錢空左出泥 , 可以買prime 個金身
塑膠戰隊

引用:
原帖由 PMX 於 5-11-2008 14:44 發表
依家夠料自己搞枝m4 出泥未 ??

我見prime 份bolt 有得賣la , 全程自己搞既話就有多d 錢空左出泥 , 可以買prime 個金身
師兄意思係自己砌成枝??
應該重差少少....下身重有d parts未出....好似trigger同一d housing都未有
但係bolt同飛機都有其他牌子出左la

咁ja係話上身已經可以完全用散件切到
真的開始心動了

上身只係差個星星型chamber(包住hop-up座個個)
個件野成日撞....應該都會出spare的

好像小弟這樣的氣鎗白痴還是整枝買穩陣點...

小弟支野救返啦~~~~~~~

劣作,獻醜獻醜

小弟支野所用o既小小parts----
P 牌金屬身
P 牌鋼bolt
P 牌鋼hammer & sear
P 牌hop up座
Pxx-win 嘩佬lock
pxx-win bolt stop spring
豬標 Steel Bolt Stop
豬標 Steel Selector
豬標 Steel 14.5" barrel

支野用o左Firxt 6.03 自家車坑o既36Xmm 管. top gas , 0.20g 珠, 141m/s(拿1.98J ja, 唔好"嘟"我呀).有支紅氣試的, 但都係得13X-141 m/s , 可能係支撞針未換....(有無師兄知邊度有單品撞針買^^||)....另外個bolt stop 都幾唔聽話, 打幾十次先lock 一次半次....有無師兄可指點指點.
支野都係o岩o岩今日整好, 爛o左都一段日子了, 終於今日搞返掂, 梗係瘋狂煲下佢啦, 最後打o左成兩支gas, 正!!!^^

附件

5-11-2008 23:15

回復 519# 的帖子

Nice!!   I want to have a 16VN ar
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

回復 519# 的帖子

恭喜復活!!
師兄爭枝撞針同強化飛機就變完全体!!

雖然師兄付出都唔少~但我覺得我都會步你後塵~
等我計下師兄你大約用咗幾多銀票先~

P 牌金屬身   $ #$))
P 牌鋼bolt    $ !@))
P 牌鋼hammer & sear    $ UNKOWN 當 %))
P 牌hop up座     $ @%)
Pxx-win 嘩佬lock     $ UNKOWN當 !))
pxx-win bolt stop spring   $ %)
豬標 Steel Bolt Stop   $ UNKOWN當 @))
豬標 Steel Selector   $ UNKOWN當 !%)
豬標 Steel 14.5" barrel   $ @%)
Firxt 6.03 自家車坑o既36Xmm 管   $ #%)
Around  = $ ^$%)
加埋CQBR 本體    $ #%))

TOTAL  = $ ((%)

引用:
原帖由 d.s 於 6-11-2008 00:06 發表
恭喜復活!!
師兄爭枝撞針同強化飛機就變完全体!!

雖然師兄付出都唔少~但我覺得我都會步你後塵~
等我計下師兄你大約用咗幾多銀票先~

P 牌金屬身   $ #$))
P 牌鋼bolt    $ !@))
P 牌鋼 ...
個鋼bolt都1K多
睇怕...wa m4 is not suitable for me

回復 521# 的帖子

D.S. 兄 ^^ 我都係比你毒死o架ja 你記唔記得個post 第一頁支WA M4 呢...我都係係睇o左之後即刻整返支ja ^^|| 你毒得我太深,我先跌o左落呢個深淵ja

除o左支撞針...仲有一個遺憾....我得一隻匣ja , 目標係7隻!! 希望好快有場WA M4 game(就算得一隻匣都去~)大家交換下心得. ^^

用左少少心機,但係多多錢既成果
今晚終於都砌好喇

引用:
原帖由 whisky 於 6-11-2008 01:20 發表
用左少少心機,但係多多錢既成果
今晚終於都砌好喇

正是小弟夢想中既setting 除左個柄 .....
塑膠戰隊

發新話題