發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

小弟想借個位, 同各師兄分享同懷緬一下小弟支WA M4 由出世, 到殘廢, 再到終於反生   

我相信有好多師兄都會有共鳴 ^^

引用:
原帖由 htfstore 於 6-11-2008 01:18 發表
D.S. 兄 ^^ 我都係比你毒死o架ja 你記唔記得個post 第一頁支WA M4 呢...我都係係睇o左之後即刻整返支ja ^^|| 你毒得我太深,我先跌o左落呢個深淵ja

除o左支撞針...仲有一個遺憾....我得一隻匣ja , 目 ...
.....原來係我做嘅好事......
抱歉~抱歉~罪過~罪過~

雖然灌咗唔少錢.不過我相信最開心係有成果,
睇住枝體弱多病嘅M4,經自已不斷努力(揾錢灌溉)下拙壯地成長,
繼而強大(1.98j),呢份滿足感,真係非筆墨所能形容噢~!!

但你並非孤獨一人,我深信各WA M4友一定會跟你上路!!

btw,我都係得一隻匣,目標係唔買WA匣,等平匣~!!

真係非筆墨所能形容噢~!! <----------------d.s. 兄 呢句中曬, 個種喜悅真係形容唔到的 ^^ 真係睇住佢<成長>o架

平匣?!?!?!?!?! 我有聽聞過下, 但好似只聞樓梯響    (o的正廠匣$$真係頂唔順^^||)

回復 524# 的帖子

恭喜Whisky~!!!
終於揾到合適Delta Ring~!!!
試咗力未??

回復 528# 的帖子

平匣係台灣GHK開發中,
呢期佢趕出GBB AK74,
下期應該到M4匣啦掛??
上Youtube有片睇架,我之前都有post過,
WA匣貴都算,至難頂係漏氣嘛,
個殼又肉酸,真係佩服有師兄會入夠7隻............

回復 529# 的帖子

換左個delta ring之後其實都係鎖唔實條管,所以我直頭套個O ring上去,得左!
家陣咁夜我唔敢試力呀~~ 嘈醒我女友真係唔得惦!
加上而家只係外觀上改左,裡面有時間再慢慢整

我都分享下支平玩wa m4

ps. 今日出去都唔見有鋼bolt

附件

6-11-2008 02:41

有無師兄知道會否出雙面selector同mag catch??
左手仔必買

想請問其實支WA M4買左返黎之後,除左個身、bolt、外管要換外,另外仲有邊parts係要換的???
其實如果唔用支wa m4做base,就咁買其實廠出既parts有無可能砌到支m4出黎?

因為小弟對gas既m4唔係太熟,希望各位指教

冇左bolt lock, 唔係洩個bolt就係洩個lock, 應該係隻『角』磨到變左斜路, so 試下磨番隻『角』出來.

』『 <--- lock到
』/ <--lock唔到
/ /<--更加lock唔到
/『<--都唔會lock到

回復 535# 的帖子

因兩件野都係新裝的, 所以兩件野都還是角位, 完全無斜.
anyway , thanks 師兄^^

小弟還在苦等WE M4中...
現在小弟身內的M4 GBB毒素正在急劇上升

-------------------------------------------------------------------------

另恭喜htfstore師兄的WA M4復活!!

接受唔到we個"真槍的上彈視覺效果"

回復 536# 的帖子

可能有好多人都係咁諗,但係都要向佢既價錢屈服

遲下Q?F都會出gas M4,但而家仲做緊模=.=我怕我自己等唔到,下個月買左WA M4,而家都唔知等唔等好
WA M4其實買番黎要改D咩打topgas先come打?

發新話題