18 12
發新話題

PLA NAVY CV-16 LiaoNing

PLA NAVY CV-16 LiaoNing

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

國產空母動工先兆

其實呢部算吾算二手艦?

係二手艦

最勁係張通告,最"震撼"

其實又唔可以話係二手..有上一手用過就係...呢條CV-16無人用過..買返黎係新到直頭未完成....雖然放在好長時間...

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-5-2013 03:27 發表
其實呢部算吾算二手艦?
唔算,因為佢造好個船殼就放o係度無郁過。直到俾一間“澳門公司”買走佐之後……

聞說“澳門公司”係賴槍升開的。阿公酬謝佢,比佢走C下電視機,點知佢走C石油…

引用:
原帖由 Hamlet 於 25-5-2013 09:18 發表

唔算,因為佢造好個船殼就放o係度無郁過。直到俾一間“澳門公司”買走佐之後……
無錯, 一手來的
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-5-2013 09:53 發表
聞說“澳門公司”係賴槍升開的。阿公酬謝佢,比佢走C下電視機,點知佢走C石油…
唔關賴生事,間公司係一個“退役從商”既前海軍軍官買走,佢開佐間公司註冊地香港叫“創律集團”,用改裝成海上賭場+酒店名義買走。買到手之後冇幾耐,佢間公司因為資金問題執佐,跟住個殼唔知點解就拉佐去大連,跟手唔知點解就變佐軍方資產,唔知點解就執返正。

收錯風.

不過唔知點解就執返正就太奇....

主機軸竟無事....
主機竟換左...
無圖又改到...
炸毁的重要結構修復番....
大量配套設備完成....

神話!!!

回覆 10# 的帖子

因為當年使佐好多錢同烏克蘭間廠個工程師返全套圖紙個副本(正本佢地船廠自己個資料庫解體o個陣好多資料唔X見佐)。仲有蘇聯執笠之後幾年挖佐佢地唔少專家過黎。咁多年研究,都算有成果啦。另外路邊社吹水話,PLA第二隻航空母艦會係16號既完全複製,第三隻先係彈射,而且上面跳過蒸汽彈射,直接研究電磁彈射。

回覆 11# 的帖子

PLA 早在16號面世前已熟練航母技術,因為PLA與法國及巴西有軍事上合作,以上兩國都有航母技術(常規動力),因些如果說PLA掌厄了蒸氣彈射技術也有一定可信性。。。。不過電磁彈射未必在第三首航母時達到使用水平

高新技術反而易追,傳統技術就要根柢好了

烏克蘭間廠個工程師返全套圖紙個副本----成日受訪個條友???
(正本佢地船廠自己個資料庫解體o個陣好多資料唔X見佐)----美,中,俄,韓等都有撻過野

18 12
發新話題