65 12345
發新話題

3年學生 生活 好難過

3年學生 生活 好難過

返左 ive 2星期 =.= 英文好難....

珠寶呢科好難唉....好多名詞唔識 英文阿SIR講野  又明D唔明D...

點算好

有冇咩方法可以快D提升英文水平

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 18:57 發表
返左 ive 2星期 =.= 英文好難....

珠寶呢科好難唉....好多名詞唔識 英文阿SIR講野  又明D唔明D...

點算好

有冇咩方法可以快D提升英文水平
補習架啦唯有
british council果d

比d心機,呢一科唔溫書唔得架,只要有恆心每日溫習,其實係好易讀
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

學海無涯,有排你捱
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

唔怪得你 讀一年個d 就走啦

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 19:16 發表
唔怪得你 讀一年個d 就走啦
我唔似你ar ma,我要搵錢養自己播
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

咁辛苦唔好讀,出黎做野

引用:
原帖由 mujiadam 於 23-9-2008 19:27 發表
咁辛苦唔好讀,出黎做野
學歷太屎 做唔到成績

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 19:34 發表

學歷太屎 做唔到成績
睇你讀呢科...你想做咩野??
呢行既老行尊好多都係經驗only,未必讀過相關既野喎
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 19:34 發表

學歷太屎 做唔到成績
挑,我咪又係中五畢業!

引用:

學歷太屎 做唔到成績
你畫野係ok的,你肯頭一段時間收4-5k一個月的,珠寶公司唔介意請你畫野

引用:
原帖由 mujiadam 於 23-9-2008 19:37 發表
挑,我咪又係中五畢業!
我冇5科合格   重死

引用:
原帖由 gf13vergil 於 23-9-2008 19:41 發表

我冇5科合格   重死
全hk 都唔知有幾多個無5科,工咪又係有

如果你出黎做三年野,
你就知道讀書有幾幸福

e...我都係珠寶業做緊喎..

65 12345
發新話題