發新話題

航母順利進行殲—15起降飛行訓練

其實甲板人員D裝備又唔係咩特別高科技...可唔可以唔好炒人.. ...唉

抄人一啲都唔容易!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 N_G 於 26-11-2012 23:39 發表
其實甲板人員D裝備又唔係咩特別高科技...可唔可以唔好炒人.. ...唉
唔知好定唔好又唔明點解要今用都照用就叫抄...知道點用又覺得好用就唔係..你....明唔明呀..

引用:
原帖由 yobit 於 27-11-2012 01:20 發表

唔知好定唔好又唔明點解要今用都照用就叫抄...知道點用又覺得好用就唔係..你....明唔明呀..
又唔可以叫抄, 遼寧號完工前,美國成日邀大陸人員去參觀航空母艦運作,又專人講解分工,唔同顏色人員既日常工作
要講只可以話係師承美國
驻港部队代表团参观美军航母
http://news.xinhuanet.com/mil/2011-11/15/c_122282644.htm
美國佬開班授徒
不過今次j15係用最大起飛距離既位置起飛,而且風平浪靜,好難出問題

引用:
咩叫抄? 拎左專利唔俾人用?

件野好用自然就會有人用.

引用:
有現成野用洗乜下下自己研發呢...
買氣槍都盡量買d唔係自家數架啦...

全地球得一個成熟的飛行甲板作業系统....吾通抄大日本帝國海軍?!

每當我國有D乜野,D人眼光就白般挑剔.人地偏處一偶風平浪靜三百年喎.其他國家日日911,珍珠港試過N鑊o拉.
幾百億隻船....吾抄又會話懶醒...

隻飛機降落後當然要照X光,又話吾油油.油左點超聲波探傷?!點做磁粉?!

好多野人地係做到好耐,吾代表其他人今日做到.聯合國五個常任國個位咁易坐咩.又係呢五個先做到嘛.

睇下軍事家,我細個睇到八年前,期期講買F16C/D,結果?!造潛艇就影中船個圓殼....睇左十幾年又係得個圓殼....

不過台灣佬小踩自己友.台灣佬亦小踩自己廠D槍同自己友DIY.香港人反省下拉.

而家全世界得美國有航母咩

點解又唔去學系出同門既俄佬,話晒艦體相同先la

俄佬肯教,又教得D乜?若無估錯,中國D合格機師多個俄國了.全俄現役得十幾個.....
中國第一次飛十幾個起落...吾會一個人飛掛?!

俄佬佢係高強度甲板作業經驗不足.教得D乜?用貨車拖飛機?

俄式一般不放飛機上甲板因為自身活動於高寒海域.大6吾係.

俄佬得一隻咁大的船,咁多年來出過多少次海,俄佬不比大6勁多少.

不過俄式航母用美式系統幾創新.

印度航母俄佬最初都吾識改,雖說無圖紙,不過你用過ga ma.大6點妙手回春就梗奇

引用:
原帖由 fai84 於 27-11-2012 16:11 發表

主要的問題是, 你認為俄佬航母算是成功的系統嗎???

如果這不是一個好的系統, 那麼為什麼中國要學習????

引用:
原帖由 fai84 於 27-11-2012 16:11 發表

因為地緣政治因素,俄国早已表明任何战略性武器不出售中国,亦不会協助中国發展战略性武器

國家最大的優勢可算是運作成本低廉! 多整幾個戰鬥羣都好輕易!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 queen 於 27-11-2012 16:52 發表

主要的問題是, 你認為俄佬航母算是成功的系統嗎???

如果這不是一個好的系統, 那麼為什麼中國要學習????
咁俄式艦體又點解釋
每一種艦設計之初都要考慮人員編制由起居室數量,設備擺位都有考慮過, 連幾多個人用一個厠所都要計
而美式操作人手比俄式多, 單係編制已經係問題, 而地方有限,甲板操作員多左,自然其他地方人手少左, 而且無長久對艦操作經驗, 邊d人手可以加減,都好難調配得好, 而且分分鐘對戰力造成好大影響

發新話題