18 12
發新話題

台軍爲解放軍准備的招降單

台軍爲解放軍准備的招降單

對像明確。

可以肯定大陸人寧願去台灣都唔留係大陸

引用:
原帖由 一舊水 於 17-7-2012 18:09 發表
可以肯定大陸人寧願去台灣都唔留係大陸
入難民營咋..
想溝囡囡?想有居留權..?

引用:
原帖由 samsamyu 於 17-7-2012 18:49 發表

入難民營咋..
想溝囡囡?想有居留權..?
話唔埋環境好過大陸架!
之前我地d難民營幾鬼靚!

結婚拎證呢d老早做緊 都話邊有人想留係黨既光茫之下

可能係對台軍曲線思想教育

" 萬一開戰, 我軍裝備精良, 訓練有素, 一定會打贏, 準備接受共軍 投誠 / 投降 啦 "

宣彈823 大陸打左幾廿萬去金門....似乎冇咩用....
而且台灣幾多資源可以將d 招降單送到對面?

引用:
原帖由 carl 於 17-7-2012 23:14 發表
大陸旅客離開台灣, 過海關夾入護照內, 一人派一張,

派幾十萬張唔難

回到大陸秘密收藏, 以備不時之需, 多條後路嘛

解放大陸指日可待啦......

引用:
原帖由 carl 於 17-7-2012 23:14 發表
用砲彈打過去會唔會比暴風撕碎架

引用:
原帖由 keane 於 17/7/2012 11:45 PM 發表

大陸旅客離開台灣, 過海關夾入護照內, 一人派一張,

派幾十萬張唔難

回到大陸秘密收藏, 以備不時之需, 多條後路嘛
大陸自然會有人影印做A貨、炒賣........$500蚊張....

放下武器-->等待斷氣
脫掉鋼盔-->荷包變虧
高舉雙手-->無野揸手

我們保證你的安全與自由!(font 30)
但不保證你的生活無憂, 秋後算帳.........(font3)

合約條款要睇清

係喔 ....  搞事, 貪污, 受逼害, 但搏唔到 ----  保外就醫, 出外進修, 曲線移民

攞住呢張證書去投誠, 唔係軍人受唔受架?

點都好過坐監呀!

引用:
原帖由 061084 於 18-7-2012 00:03 發表

大陸自然會有人影印做A貨、炒賣........$500蚊張....
真係有人炒, 咁呢張野緊要啦  

保命 著草 兩用證書

引用:
原帖由 Hitter 於 18-7-2012 00:03 發表
放下武器-->等待斷氣
脫掉鋼盔-->荷包變虧
高舉雙手-->無野揸手

我們保證你的安全與自由!(font 30)
但不保證你的生活無憂, 秋後算帳.........(font3)

合約條款要睇清
要不要“冷靜期“?

18 12
發新話題