發新話題

阿富汗美軍受襲影片

引用:
原帖由 jackieyue 於 21-12-2010 23:04 發表

0:09係前面跑過o個個呀!佢自己講的!
大哥,我講緊成段片D兵同拍果個呀

我以為樓主話"差D打死個Marine" 係指班塔利班差D打死Marine , 所以咪話果班係Army woo , 邊樹係marine.
完全無諗過係話緊差D Friendly fire "打死個Marine"

滿意未?

我前日facebook 睇果陣個video  owner都仲未有comment 同講自己差D打死個Marine

"BREATHE..... Keeps you calm under stress.... "

真係好危險,好彩岩岩Jam左

引用:
原帖由 jackieyue 於 21-12-2010 22:16 發表
真係好少見到d咁近距離交戰既片,平時既都係一座山對一座山...

我都唔明點解d U.S.Army成日都唔用Dump Pouch...用完d匣要塞返落Mag Pouch,Reload慢到...

P.S.邊到有marine???
根據Magpul Dynamics所講,如果你做tactical reload而又將d匣放落dump pouch度,咁當你打多幾打,身上唔夠彈又想將之前tactical reaload過未打晒既匣重用時,就會好麻煩
因為你個dump pouch入邊可能有打晒既m16匣,有未打晒既m16匣,有打晒既m9匣,未打晒既m9匣

差啲就打中戰友...

引用:
原帖由 bonzonie 於 21/12/2010 23:11 發表

大哥,我講緊成段片D兵同拍果個呀

我以為樓主話"差D打死個Marine" 係指班塔利班差D打死Marine , 所以咪話果班係Army woo , 邊樹係marine.
完全無諗過係話緊差D Friendly fire "打死個Marine"

滿意未?

我 ...
師兄唔洗禁燥
係我誤會o左師兄既意思,Sorry!   
如果有任可冒犯,請原諒小弟
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:
原帖由 Davis 於 21-12-2010 23:16 發表

根據Magpul Dynamics所講,如果你做tactical reload而又將d匣放落dump pouch度,咁當你打多幾打,身上唔夠彈又想將之前tactical reaload過未打晒既匣重用時,就會好麻煩
因為你個dump pouch入邊可能有打晒既m16匣 ...
所以打晒既m16匣應在地上周街放

佢竟然在隊友後面開火!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Paul 於 22-12-2010 10:52 PM 發表

所以打晒既m16匣應在地上周街放
但聽聞M16匣, 就算係新匣都未必個個供彈正常, 有d都會Jam, 有d士兵會揀好既彈匣使用
btw, 而家美佬係咪轉H&K既彈匣呢?
click>

引用:
原帖由 VEC 於 23-12-2010 10:16 發表

但聽聞M16匣, 就算係新匣都未必個個供彈正常, 有d都會Jam, 有d士兵會揀好既彈匣使用
btw, 而家美佬係咪轉H&K既彈匣呢?
所以咪會有個動作...就係搵個彈匣 "亨" 自己個頭....盔 , 有時 d 彈會因為彈匣彈簧推實左 , 加埋有少少濕氣.....

引用:
原帖由 tango10 於 23-12-2010 08:38 發表
佢竟然在隊友後面開火!
同國家姐唔係同隊
btw,佢開火先,個marine跑入佢火線,佢又唔算錯
佢收得切雞已經好神

del.

佢地一路打一路比蜂針??

此影片已由使用者移除。
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 thomas08 於 23-12-2010 11:32 AM 發表

所以咪會有個動作...就係搵個彈匣 "亨" 自己個頭....盔 , 有時 d 彈會因為彈匣彈簧推實左 , 加埋有少少濕氣.....
呢個動作除左係打番鬆d子彈, 其實都係將d子彈既底火拍番响個匣既尾果邊, 以免支槍打唔響
click>

delete左喇...有無back up片睇呀?

發新話題