25 12
發新話題

裂象問題

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 21-4-2010 01:28 發表

我覺得唔貴的入下又無妨,反正影完都可以睇得返張相得唔得
最好佢幫我換埋一仔
3百幾4百一塊唯有豪一次出去玩下

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 20-4-2010 21:43 發表

行焦距離短的話,作用都唔大
又唔係既
短有短好
快丫ma

引用:
原帖由 101653 於 21-4-2010 21:12 發表

又唔係既
短有短好
快丫ma
行焦短,移少少都........
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-4-2010 00:39 發表

行焦短,移少少都........
以前玩菲林機都係咁架啦
out少少唔覺眼既
我玩阿叔D手動鏡拍得上支小小白自動對焦

引用:
原帖由 101653 於 22-4-2010 02:47 發表

以前玩菲林機都係咁架啦
out少少唔覺眼既
我玩阿叔D手動鏡拍得上支小小白自動對焦

以前張相放大極有個譜,而家d機放大成張海報咁,特別d人會聞相

你阿叔影左咁多年,點都會快的
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-4-2010 03:01 發表

以前張相放大極有個譜,而家d機放大成張海報咁,特別d人會聞相

我係話我用

如果支鏡揸係佢手佢果D直情係神技
E家果D乜叉野USM可以收皮死埋一二角

引用:
原帖由 101653 於 22-4-2010 03:04 發表

我係話我用

如果支鏡揸係佢手佢果D直情係神技
E家果D乜叉野USM可以收皮死埋一二角
o個時你阿叔o個部係唔係裂像(太耐LA,唔記得左)

話時話,你阿叔最終有無轉陣營?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-4-2010 03:08 發表

o個時你阿叔o個部係唔係裂像(太耐LA,唔記得左)

話時話,你阿叔最終有無轉陣營?
佢一直都係用裂象
佢E家走左去奶M6
搞到我有D想賣部A700轉M43

如果我部機可以轉我都想轉可惜Sony冇出
我寧可廢測光都唔願意廢手動對焦
有時黑少少對唔到焦即刻轉對焦環仲快過你拔支6PD出黎
同埋我真係唔覺如果用裂象個測光會有幾大影響
唔用都大影響架啦  靠部相機測光食X屎

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-4-2010 03:01 發表

佢聞相係佢事丫
用時間睇人有冇走焦都唔用黎睇下個主題既意義
你唔好話D相紙咸 人地lai起上黎果陣唔開心?

而家d 機同似前d 機
似前果d 好方便.....
冇咁煩

25 12
發新話題