38 123
發新話題

袓國海軍複製羊

袓國海軍複製羊

RIM-116 公羊近距防空飛彈

附件

21-11-2010 13:00

複製羊
笑左

依.........

引用:
原帖由 Paul 於 21-11-2010 13:00 發表
RIM-116 公羊近距防空飛彈

大陸真係用返這艘前蘇聯航母

用得唔好哂嘛......
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 pz6666 於 22-11-2010 18:41 發表
用得唔好哂嘛......
咁深圳艘明思克号雖然細D, 但可唔可以動員做直昇機母艦呢?

引用:
原帖由 FPGRM 於 22-11-2010 20:27 發表

咁深圳艘明思克号雖然細D, 但可唔可以動員做直昇機母艦呢?
no, Minsk and Kiev were totally destoried from inside.

又話自己起一艘

引用:
原帖由 FPGRM 於 21-11-2010 18:53 發表

大陸真係用返這艘前蘇聯航母
要快就冇計....不過美俄就有齊隻艦既數據...

引用:
原帖由 hkncnc 於 22-11-2010 23:03 發表
又話自己起一艘
始終由零開始係十分困難,再加上近年所見我國科技十分缺乏既係創新

引用:
原帖由 kimkileo 於 22-11-2010 23:58 發表

要快就冇計....不過美俄就有齊隻艦既數據...
瓦姐姐既數據解放軍自己都未必齊, 因為根本未起完, 諸多系統都未完成安裝,美俄掌握原始船體數據又如何?

再者,航母自身之船體數據如何並不重要, 因為戰鬥力來自艦載機編隊與航母編隊, 不可能靠單艘航母原始船體設計推斷出整個編隊之戰鬥力.

引用:
原帖由 La-9 於 23-11-2010 00:13 發表

瓦姐姐既數據解放軍自己都未必齊, 因為根本未起完, 諸多系統都未完成安裝,美俄掌握原始船體數據又如何?

再者,航母自身之船體數據如何並不重要, 因為戰鬥力來自艦載機編隊與航母編隊, 不可能靠單艘航母原始船體 ...
我就唔係好信我國既航母編隊戰力強得去邊啦.....蝦下賓賓都仲得既....

佢浪左部GEN SET係個度JA WA
有D人好似鐵甲威龍打極都唔識痛 狂Full Full哂兩匣 咁都話打唔中
喂 你咁賴皮嗌完死又係度發脾氣 咁冇品 真系晒氣
唔Gur就Full Gear再黎 Go Go Go 9點位著哂Sure Fire睇到蒙查查
Over Over 冇晒彈 快D搵人幫我做Cover 我地玩 一槍死 輸0左要大聲嗌死
Yeah 呢個就系Game You know what I say

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-11-2010 00:04 發表

始終由零開始係十分困難,再加上近年所見我國科技十分缺乏既係創新
技術創新唔夠呢d空洞野就唔好咩都拿來講啦,唔通你,或者提出此觀點者通讀並比較過近10年來所有既軍事相關技術論文咩……實用裝備從來都唔會用最先進技術, 而只會選擇成熟且相對先進之技術。

對中國目前來說,建造航母本身並無多少技術難題, 最大技術瓶頸無非系彈射器度, 中國真正欠缺的是對航母既設計與使用經驗,呢d係要靠自己積累摸索先得,而非某個課題組突然研究出d咩就可解決的。

引用:
原帖由 TROY 於 23-11-2010 00:22 發表
佢浪左部GEN SET係個度JA WA
俾的幻想大家啦....

38 123
發新話題