發新話題

終於買左Battlefield- BC2

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-4-2010 11:51 發表

你set左好高畫面咩
其實我唔係太識set,
今晚返去再set下先

其實9500GT夠唔夠玩?
我唔係好識電腦d野

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 8-4-2010 11:55 發表

其實我唔係太識set,
今晚返去再set下先

其實9500GT夠唔夠玩?
我唔係好識電腦d野
好似要調低畫面

如果無記錯, 我set:
解析度:1440*900 60 HZ
解像: LOW

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-4-2010 11:00 發表

反而我係唔識玩直升機但叫識玩下戰車
UAV就唔好題…一升空就比人打爆…
引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 8-4-2010 08:40 發表

我唔識用uav, 同bf2唔同曬
其實玩UAV第一樣野要做既係....要D人唔知道你既存在...通常只要唔係一上到天就用機槍 , 係第一個死者出現之前都無人會知道有架UAV係天上面. 我既玩法係...

如非必要, 有幾高飛幾高.
如非必要, 盡可能只用火箭 (除非火箭一HIT打唔死先補幾槍),
如非必要,  KEEP住用向前飛既方式盤旋唔好停 ( 向前飛架UAV最快 SNIPER最難中 )
如非必要, 一開波唔好直接正面飛去人地陣地(會比SNIPER見到),
直昇機……係飛得唔夠你高架!!!! (慢慢用機槍屈死他), 最好做到臨出火箭哥刻先慢機GUIDE支火箭打目標 (我係預計式唔停機咁GUIDE目標).
有D版圖, 你支火箭可以用來炸屋攻M.COM
坦克? 直射後車頂好快爆 (仲可以炸死埋D ENG.)

有D RUSH版圖如果可以用UAV壓制晒D直昇機, 易打好N多倍架!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 8-4-2010 12:09 發表
如果無記錯, 我set:
解析度:1440*900 60 HZ
解像: LOW
咁都唔得你可能要set低埋解像度

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 7-4-2010 20:28 發表
終於買左BC2(for PC)喇!
想問下大家多數上咩server玩嫁? 我A/C叫 ===Tigerboy===
同埋想問下, 係唔係打爆左單機版會有特別武器?
重有, 有無方法免CD呀?
thanks!

好耐無打online game, 好興奮!
可以洗左佢重裝時選擇依照記住部電腦既方法黎認證,不過壞處系只能多讓10部電腦裝過

頭先果場做recon殺左7個人
點知一句唔該都無就斷線…

Mine is Radeon HD 4850 HDMI running 2048 x 1152 on high . . . . nothing wrong with the graphic . . . but just when it comes to the dialogue . . . . =="
I have seen some post from some US forum . . . quite a numbers of BC2 players are experiencing the same dialogue problem . . . if any ching can solve this problem would be nice to share out the solution!!
thx so much!!!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 7-4-2010 20:28 發表
終於買左BC2(for PC)喇!
想問下大家多數上咩server玩嫁? 我A/C叫 ===Tigerboy===
同埋想問下, 係唔係打爆左單機版會有特別武器?
重有, 有無方法免CD呀?
thanks!

好耐無打online game, 好興奮!
===Tigerboy=== right??
i add u tonight!!! im K-shea

引用:
原帖由 飛哥仔 於 8-4-2010 02:19 發表

你試下找部有GUNNER既坦克+ENG係後面修理既坦克做對手囉, 你就知道咩叫做硬!

如果係APC既, 仲好添, 後坐2人見架APC傷左就出來修理, 修好入去CHI分同COVER兩則, 仲硬!

如果講廢左既, 黑鷹廢左勁多, 以前LAK ...
UAV真係好屈機
上次唔知做乜成team人堆埋一齊
用山坡做cover
跟住見到一架UAV射支野過黎

holy mother

原來榴彈可以炸APC架…
頭先我用六粒炸左一架…

引用:
原帖由 sunny2014 於 8-4-2010 23:40 發表
原來榴彈可以炸APC架…
頭先我用六粒炸左一架…
做人要進取d
有冇勇氣下次約埋用榴彈打坦克

引用:
原帖由 crazy_herman 於 9-4-2010 09:42 發表

做人要進取d
有冇勇氣下次約埋用榴彈打坦克
你唔好話喎
我尋日打貨櫃碼頭真係試過架
我仲見打落去係有出傷害判定果個交叉
不過我打到第五粒以經比個工兵搶左

引用:
原帖由 sunny2014 於 9-4-2010 09:48 發表

你唔好話喎
我尋日打貨櫃碼頭真係試過架
我仲見打落去係有出傷害判定果個交叉
不過我打到第五粒以經比個工兵搶左
一齊估下要打幾多粒先夠

引用:
原帖由 crazy_herman 於 9-4-2010 09:49 發表

一齊估下要打幾多粒先夠
我見佢食左五粒之後中一下AT4就爆
我估大約要十五粒至十八粒…

發新話題