發新話題

解放軍殲11編隊逼近美韓艦隊作模擬攻擊

解放軍殲11編隊逼近美韓艦隊作模擬攻擊

中美海空實力差太遠,中方在黃海很難取得優勢,
不過還有可能重創美方航母(潛艦海,艦對艦,地對艦,空對艦)

俾人搞得多,

唔理咁多, 終於可以搞吓人嘞

引用:
原帖由 keane 於 12-9-2010 23:59 發表
俾人搞得多,

唔理咁多, 終於可以搞吓人嘞
幾難得咁大隻航母送上門俾你做模擬演習......
大家相互利用者.....你練攻我練守

但篇文係自慰文定事實??係F22留力定共軍有真章??

引用:
原帖由 亞延 於 13-9-2010 13:46 發表
但篇文係自慰文定事實??係F22留力定共軍有真章??
始終F-22都唔係真係"隱形"....偶爾被大功率既地面雷達發覺都正常.......
打左美佬既預警機.....要派幾多波既戰鬥機先做到呢....呢層我都好想知.....

中國一向神神秘秘,可能已經研發左隻超級雷達...

引用:
原帖由 JBL 於 13-9-2010 21:58 發表

台灣果邊D人話係升降嘅起落架所以先至比雷達探到喎,仲話有乜甘出奇........
之前唔係話有架F-18 係模擬戰中打咗架F-22 咩

引用:
原帖由 JBL 於 13-9-2010 21:58 發表

台灣果邊D人話係升降嘅起落架所以先至比雷達探到喎,仲話有乜甘出奇........
打開彈倉門射飛彈都會比雷達探到,不過個時應該都太遲…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:
原帖由 kimkileo 於 13-9-2010 14:48 發表

始終F-22都唔係真係"隱形"....偶爾被大功率既地面雷達發覺都正常.......
打左美佬既預警機.....要派幾多波既戰鬥機先做到呢....呢層我都好想知.....
其實F-22個Radar仲details仲快過E-3個Radar, 只係唔無E-3咁遠Radar Range
引用:
E-3 AN/APY-2 Rotation Radar 250 miles(400KM) for low-flying targets, 400 miles (650 km) for aerospace vehicles flying at medium to high altitudes.

F-22 AN/APG-77 AESA Radar 180+NM(333.36KM) for 120° Vertical and Horizontal and 2° adjustment for Vertical and Horizontal.
ALQ-94 RWR for 217-250NM(401.88KM-463KM) at 360°
大功率既地面雷達亦唔係代現一切 功率幾大reflect番黎都係一個Golf Ball, 要一個好高速速既Super Computer + 好好既program先有機會, 因大功率的同時都有好多noise reflect番黎, 你唔知邊個golf ball咁大小既dot先係真野, 所以要有大量F-22既details數據先可以計算到, 計算既同時要導引導彈去F-22到又係另一問題

引用:
原帖由 Kungz 於 17-9-2010 12:46 發表

打開彈倉門射飛彈都會比雷達探到,不過個時應該都太遲…
F-22配合Super Cruise, 用AIM-120D, 最小都有50NM, 由開啟到關閉大約4秒到(AIM-9 Secondary Bay再快半秒至一秒)
你要係4秒內係50NM determine到呢部係F-22, 4秒之後又變番粒golf ball.
如果可以係4秒內內發射R-77(AA12), 但之後既guidance就...

正如你所講個時應該都太遲

在上面軍演之中, 看文章有提過, F22會加裝雷達反射加強裝置(可能一方面俾對手易啲鎖定, 二來唔俾有心人知佢有幾隠形掛~~~)
另外果篇報道, 真係好流下喎, 隻F18擺明放曬碌降落緊就話"加速衝向敵機攔截", 其他圖分明PS圖或者其他軍演/閱兵圖求其KEY上去......報紙佬作故仔咁無HEART既......
唔駛講技術資料, 呢個世界一分錢一分貨, 人地俾得起成億億聲美金既F22, 訓練同請人都一樣咁豪, 協同作戰機驗數一數二, 單挑團戰擺明都係一哥, 你間士多仔想同誠哥間百佳鬥?唔好玩啦~~~~班大陸仔係度安慰自己做文章者~~~唔好咁認真啦~

引用:
原帖由 ACYY 於 14-9-2010 00:30 發表

之前唔係話有架F-18 係模擬戰中打咗架F-22 咩
係比架ea-18g用aim-120吉中左

發新話題