發新話題

美日研調整釣島聯合軍演

美日研調整釣島聯合軍演

--盡量只談軍事--

美日聯軍,戰力上講,中國係咪應該都係無得打?
唔硬碰硬的話,又可以用咩戰略呢?

--------------

美日關係消息人士透露,美日兩軍正研究,調整12月在釣魚台附近海域舉行的大規模聯合軍事演習的計劃。消息人士稱,演習的計劃早於去年度便已制定,與近期發生的釣魚台島海域撞船事件無關。由於中國最近在釣魚台島的主權問題上展示出了強硬態度,演習似將產生突出日美合作的效果。《產經新聞》3日報道,演習重點是「假想釣魚島遭到外國佔領,美日共同進行奪還作戰」。演習陣容包括美國核動力航空母艦喬治華盛頓號、神盾驅逐艦、最新的F-22隱型戰機,以及全球之鷹無人偵察機。演習將分兩階段,第一階段是兩軍確保制空和制海權,中斷解放軍登陸部隊的補給路線。第二階段,日軍降落至釣魚島,殲滅不願意投降的解放軍。聯合軍演原計劃在11月美國總統奧巴馬(相關)訪問日本及出席亞太經合會議後展開。

美日咪又即係美軍....日本只不過係美國既其中一個洲

唔知果d日本奴隸獸又會點呢?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-10-2010 16:40 發表
唔知果d日本奴隸獸又會點呢?
日本奴隸獸可以點
總之美國佬話點就點

引用:
殲滅不願意投降的解放軍
開朵咁串嘴??

我諗緊佢地點溝通?

引用:
原帖由 martinmhk 於 4-10-2010 17:27 發表

開朵咁串嘴??
又唔見佢投降
釣魚島係佢既咩

我又信佢哋夠同中共開拖!
美佬最大債主係邊個?
架仔有幾多嘢由中共進口?由中共代工?無疑"稀土"事件後日本會找新稀土來源但要幾耐先得呢??
開拖!諗吓好啦!美佬唔攪個展消D舊軍火點算?
當然啦只係講軍事力量,兩大軍事強國打一個唔勝都幾都有D困難!

未見官已經先打80,無人機等等軍事武器又俾美國佬係咁搵錢,又要退出伊朗油田,為左石油,無左石油。

講真打,大陸肯定又會再重演一次甲午戰爭
現實好多人都講唔會打,但細心分析,你會唔會俾一個潛在敵人去慢慢壯大黎威脅自己
直接就係金融打擊,最下策先係開戰
依家歐美都係等緊中國第一次金融泡沫爆破,內地銀行唔好得過外國好多架乍

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 4-10-2010 15:16 發表
--盡量只談軍事--

美日聯軍,戰力上講,中國係咪應該都係無得打?
唔硬碰硬的話,又可以用咩戰略呢?

--------------

美日關係消息人士透露,美日兩軍正研究,調整12月在釣魚台附近海域舉行的大規模聯合軍 ...
戰略係向美日領事表示強烈不滿
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

中國海軍要遠洋作戰似乎都係未得,艦艇未必夠(我覺得) , 如果係打的,老解可能潛艇封鎖
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

中國金融泡沫爆破一定死好多人
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 4-10-2010 20:46 發表
中國金融泡沫爆破一定死好多人
死好多人同時仲有好多人慶祝

其實真係要開打既話
中國真係無乜野可以做
空權好難夠美國爭
爭唔到空權就乜都唔駛講
唯一打得過既方法係經濟核彈…

發新話題