發新話題

探秘菲律賓民間輕武器手工作坊

引用:
原帖由 kimkileo 於 19-9-2010 01:37 發表

唔係隨時...係肯定..新聞都賣左一年都未必有一次實彈操練....
人地日日操都得

引用:
原帖由 LCW 於 19-9-2010 22:13 發表

對! 下至大城, 上至小鎮, 都有所謂的Sporting goods shop, 但大多數其實係槍鋪來的
本國人任睇任玩好招呼,但外國人參觀就唔受歡迎,知道點解嗎........

HAPPY SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 19-9-2010 23:38 發表

本國人任睇任玩好招呼,但外國人參觀就唔受歡迎,知道點解嗎........

外國人對佢地不利?

引用:
原帖由 LCW 於 20-9-2010 00:38 發表

黑市?
唔係黑市......以前既泰國同菲律賓都一樣光明正大通街有賣........

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 LCW 於 20-9-2010 00:38 發表

外國人對佢地不利?
非也.......

怕D外地人黎打劫/綁架當地既市民/商人?

引用:
原帖由 T-800 於 19-9-2010 23:33 發表

.22,.25,.32,.380ACP果一類係菲律賓同泰國一向被叫做 TOY GUN....

應該帶支ak47行街安全點

引用:
原帖由 T-800 於 19-9-2010 23:38 發表

外國人唔買得槍?

其實會唔會打打吓支槍自動解體嫁?

引用:
原帖由 丫凡 於 20-9-2010 11:02 發表

外國人唔買得槍?
唔買得都打得掛,不過逐粒子彈計返你錢者,以上只是個人推測.

外國人(非公民)當然唔買得槍(黑市除外.....),外國遊客更加唔駛講,絕對係淨睇唔買搞搞震,受歡迎至奇..........
好耐以前泰國有D賣鎗檔口直頭標明謝絕遊客 (而家唔知...)

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-9-2010 11:35 發表

唔買得都打得掛,不過逐粒子彈計返你錢者,以上只是個人推測.
佢地係賣鎗,唔係開靶埸WOW..........

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2010 12:55 發表

佢地係賣鎗,唔係開靶埸WOW..........

唔係好似鎗街有得試鎗既咩 小弟純粹吹水亂估,軍醫兄請諒.

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-9-2010 13:33 發表

唔係好似鎗街有得試鎗既咩 小弟純粹吹水亂估,軍醫兄請諒.
試完有机會幫櫬梗歡迎,明知試完鎗唔買得就梗唔啋佢啦........

師兄言重,客氣,客氣....

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2010 14:21 發表

試完有机會幫櫬梗歡迎,明知試完鎗唔買得就梗唔啋佢啦........

師兄言重,客氣,客氣....

但係我怕買送一試就 姐~

發新話題