19 12
發新話題

艦載防空激光

艦載防空激光

http://www.bbc.co.uk/news/technology-10682693

可以取代方陣快炮...星球大戰時代來臨!!!
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

之前吾係有新聞報過啦咩?

引用:
原帖由 faihk 於 20-7-2010 17:58 發表
之前吾係有新聞報過啦咩?
我無留意orz..我只係記得YAL-1空中激光擊落彈道導彈...
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 20-7-2010 18:06 發表

我無留意orz..我只係記得YAL-1空中激光擊落彈道導彈...
無咩特別!
等佢出到空中激光擊落巨型隕石先啦~

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-7-2010 22:02 發表
方陣再見了

del-

引用:
原帖由 faihk 於 20-7-2010 22:03 發表

將方方直接掉過去會更可怕
吹水唔該落返吹水區......

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-7-2010 22:05 發表

吹水唔該落返吹水區......
sorry!

不過師兄座野好面熟吓喎! 係吾係上過新聞嫁?

引用:
原帖由 faihk 於 20-7-2010 22:09 發表

sorry!

不過師兄座野好面熟吓喎! 係吾係上過新聞嫁?
上年已經賣過新聞.....今次就真係實質咁講開始部署於戰艦上邊

引用:
原帖由 kimkileo 於 21-7-2010 13:12 發表

上年已經賣過新聞.....今次就真係實質咁講開始部署於戰艦上邊
戰艦咁開心? 但係我記得佢好大用電量過喎! 定係我記錯?

今日news都有講, 用艦載防空激光擊落無人駕駛飛機, 大家可以留意下

其實係飛機上面裝上好似鏡咁的反射物料,可唔可以反射激光?

引用:
原帖由 faihk 於 21-7-2010 13:46 發表

戰艦咁開心? 但係我記得佢好大用電量過喎! 定係我記錯?
好明顯美佬解決左呢個問題.......

引用:
原帖由 kimkileo 於 23-7-2010 01:24 發表

好明顯美佬解決左呢個問題.......
核能??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 14# 的帖子

甘航空母艦咪可以用

19 12
發新話題