43 123
發新話題

為什麽要Reload子彈

引用:
原帖由 MS 於 16-6-2010 21:49 發表

吓,又關ms事你一定搞錯!ms唔會在香港reload,唔好老切喎
我所講的 reload 旨是彈匣而以 5.56 magazine reload
對唔住MS可能我表達能力差使到大家誤會,  
我在此聲明小第見到的僅有彈匣 reload 並沒有子彈 reload 這回事

引用:
原帖由 FPGRM 於 16-6-2010 23:34 發表

我所講的 reload 旨是彈匣而以 5.56 magazine reload
對唔住MS可能我表達能力差使到大家誤會,  
我在此聲明小第見到的僅有彈匣 reload 並沒有子彈 reload 這回事
嘻嘻,ms reload子彈........咁秘密應該無人知
尊重人格, 請勿抄習

真系有排較,D子彈

一粒十全十美的子彈是買不到的!有個好靚的名詞叫....hand make
ms不是專家....是用家....唔啱改到啱
有些很細微的東西....例如男士果支野...ms放在左邊 你呢

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 17-6-2010 02:20 發表

嘻嘻,ms reload子彈........咁秘密應該無人知
其實係香港槍會自己  reload 子彈有冇問題呢, 睇電影槍王裡有reload 一幕

引用:
原帖由 MS 於 17-6-2010 16:18 發表

一粒十全十美的子彈是買不到的!有個好靚的名詞叫....hand make
ms不是專家....是用家....唔啱改到啱
有些很細微的東西....例 ...
我多囗問句,如果比sniper 用會唔會用hand make 呢,
睇戲有人將彈頭磨尖一點, 彈頭磨尖後會對子彈有什麼改變

回覆 35# 的帖子

reload完係咪等於擁有

引用:
原帖由 舞雲 於 19-6-2010 09:57 發表
我都係睇槍王套戲先知道源來可以reload,
如果你想知就要問下D專家

引用:
原帖由 舞雲 於 19-6-2010 09:57 發表
當然係喇,有彈頭,有火藥,有彈殼.... 其實未reload都係管有
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 FPGRM 於 17-6-2010 23:50 發表

我多囗問句,如果比sniper 用會唔會用hand make 呢,
睇戲有人將彈頭磨尖一點, 彈頭磨尖後會對子彈有什麼改變
如果軍隊sniper當然用亞公野,磨尖彈頭弊多過好,磨到死埋一邊!你估粒子彈準唔準呢 為什麽要磨子彈
如果在彈頭介十字或磨花....子彈變咗expanding Ammo 日內瓦公約嚴禁使用
你地班大佬見ms唔得閒就發功

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 20-6-2010 01:06 發表

如果軍隊sniper當然用亞公野,磨尖彈頭弊多過好,磨到死埋一邊!你估粒子彈準唔準呢 為什麽要磨子彈
一句"型".......

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-6-2010 01:12 發表

一句"型".......
係型棍

引用:
原帖由 MS 於 20-6-2010 01:06 發表

如果在彈頭介十字或磨花....子彈變咗expanding Ammo 日內瓦公約嚴禁使用
你地班大佬見ms唔 ...
射中末好痛

43 123
發新話題